Basisboek Mediation Bekijk groter

Basisboek Mediation

9789085601647

Verkrijgbaar

Dit studieboek legt helder en bondig uit wat mediation inhoudt, wat de uitgangspunten zijn, in welke  situaties deze vorm van conflictbemiddeling geschikt is en wanneer niet en besteedt veel aandacht aan het juridische kader.

Meer details

36,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Waarom kiezen studenten en professionals voor dit basisboek?

  • Het is het enige studieboek dat uitgebreid aandacht besteedt aan het juridische aspect van mediation.
  • Vrijwel alle aspecten van mediation komen aan bod, zoals conflictdiagnose en een gestructureerde opbouw van het mediationproces.
  • Er is veel aandacht voor mediationvaardigheden.
  • Het boek bevat veel achtergrondinformatie, herkenbare praktijkvoorbeelden, modellen en checklists.
  • Na bestudering van dit boek ben je in staat om onderbouwde adviezen te verstrekken voor uiteenlopende cases.

Pauline Schonewille legt helder en bondig uit wat mediation inhoudt en wat daarvan de uitgangspunten zijn. Ze licht verder uitgebreid toe in welke situaties deze vorm van conflictbemiddeling een geschikte aanpak is, en in welke gevallen juist niet.

Het tweede deel van Basisboek Mediation schetst het juridische kader van mediation. Er is aandacht voor de mediationovereenkomst, de juridische aspecten gedurende het mediationtraject (zoals de geheimhoudingsplicht) en de juridische afhandeling.

Met deze kennis verstrek jij straks de juiste aanbevelingen voor conflictsituaties. Ook signaleer je vroegtijdig eventuele valkuilen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Pauline Schonewille

Mr. Pauline Schonewille is jurist en geregistreerd MfN-mediator. Zij is docent Mediation en recht in het hoger onderwijs en geeft trainingen aan mediators, notarissen, advocaten, psychologen en andere professionals.