Congruente overheidscommunicatie Bekijk groter

Congruente overheidscommunicatie

Aansluiten bij communicatiebehoeften van burgers

Verkrijgbaar

Een uniek boek over overheidscommunicatie dat bestuurders en ambtenaren - de overheid - helpt om te communiceren in dienst van burgers - de samenleving.

Meer details

31,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2012, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Congruente overheidscommunicatie biedt een leidraad voor effectieve overheidscommunicatie die aansluit bij de maatschappelijke communicatiebehoeften van burgers. Eerst beschrijft het de essenties van de overheid en haar communicatie, de turbulentie in onze samenleving en de weerslag daarvan op de overheid. Daarna geeft dit boek een advies over de invulling van de overheidscommunicatie. Kern van dat advies is de keuze voor een nieuw paradigma gebaseerd op twee vertrekpunten: een externe communicatieoriëntatie en een communicatiestijl die gebaseerd is op een positief mensbeeld. Tot slot wordt een werkproces geschetst om te komen tot effectieve overheidscommunicatie.

De auteurs Hans Siepel, Frank Regtvoort, Gerald Morssinkhof en Floor de Ruiter hebben hun kennis van, ervaringen met en inzichten over communicatie en overheid laten samenvloeien. Het resultaat is een uniek boek over overheidscommunicatie dat bestuurders en ambtenaren ('de overheid') helpt om te communiceren in dienst van burgers (de samenleving). 'Het bewaken van de integriteit van de verbinding tussen de verticale en horizontale wereld kan als de kerntaak van de overheidscommunicatie worden gezien. Dat vraagt om professionals met inzicht én lef. Daaraan kan dit zorgvuldig geschreven boek zeker bijdragen' (Prof. drs. J. Wallage voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur).

Congruente overheidscommunicatie is geschreven voor (toekomstige) communicatieprofessionals die overheidscommunicatie als hun vak beschouwen. Daarnaast is het geschikt om overheidsbestuurders en ambtenaren bewust te maken van wat zij van hun communicatieprofessionals mogen en kunnen verwachten.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Hans Siepel

Hans Siepel is adviseur, moderator, trainer en docent op het gebied van de risico- en crisiscommunicatie. Eerder was hij onder meer verbonden aan het Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie (ERC).


Van dezelfde auteur:

Frank Regtvoort

Frank Regtvoort werkt voor Novis Competence Center en ontwikkelt, organiseert en begeleidt daar programmas voor communicatieprofessionals, met als specialisme risico- en crisiscommunicatie.


Gerald Morssinkhof

Gerald Morssinkhof doceert en schrijft over de ontwikkeling van het vak communicatie en over mensen, organisaties en hun verbinding met de samenleving.


Floor de Ruiter

Floor de Ruiter is partner van De Transformatie Groep en expert op het gebied van organisatie- en communicatiecultuur.