Ik bedoel maar! Bekijk groter

Ik bedoel maar!

Een slordige honderd verhalen over communicatie

9789088504662

Verkrijgbaar

Verhalen over misverstanden en misstanden, geklets en geklep, dichten en verdichten, zin en onzin, mooie woorden en mooipraters, naakt of ingekleed, over zwijgen of zwoegen, luisteren of ontluisteren.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.

Meer informatie

Goed bedoeld is nog niet hetzelfde als goed begrepen.
Dat blijkt wel uit de verhalen in deze bundel Ik bedoel maar!
Verhalen over misverstanden en misstanden, geklets en geklep, dichten en verdichten, zin en onzin, mooie woorden en mooipraters, naakt of ingekleed, over zwijgen of zwoegen, luisteren of ontluisteren.

De verhalen komen uit verschillende culturen.
Ze zijn van niemand en van iedereen,
Tijdloos en dus actueel.
Waargebeurd of echt verzonnen.
Opbeurend, opbouwend of slopend.
Vol humor of over een slecht humeur.
Herkenbaar zijn de meeste zeker.
Verhalen raken een diepere laag in ons, zodat we ze snel begrijpen en makkelijk onthouden.
Verhalen openen harten en deuren.
Ze kunnen zomaar een glimlach tevoorschijn toveren.

Veel plezier bij het lezen of doorvertellen.

Auteurs

Willem de Vos

Willem de Vos (1958) ontdekte na zijn studie Godgeleerdheid, 12 jaar leraarschap en 6 jaar rectoraat/ directievoorzitterschap, pas toen hij overgestapt was naar de consultancy dat er boeiende en system(at)ische manieren zijn om je eigen gedrag, dat van anderen en van groepen te doorgronden. Voor zover gedrag doorgrondelijk is. In die tijd begon hij ook met het verzamelen, bewerken, vertalen en schrijven van korte verhalen met een moraal. Een aantal daarvan is in de verschillende hoofdstukken opgenomen, omdat verhalen vertellen wat je niet kunt uitleggen of relativeren wat te stellig beweerd is. 
Uitgeverij SWP bracht 11 boekjes met door hem bewerkte of geschreven verhalen uit. Na zestien jaar als senior-adviseur (trainer, coach, interimmanager, marktgroepmanager, partner) te hebben gewerkt, stapte hij weer in een reguliere baan, als rector-bestuurder van het Christelijk Lyceum Veenendaal. In zijn werk bewijzen zowel deze verhalen als de analyse van gedrag en patronen hem steeds een dienst.