Handboek neurofeedback bij ADHD Bekijk groter

Handboek neurofeedback bij ADHD

Verkrijgbaar

Een overzicht van wat ADHD nu precies inhoudt op klinisch, neuropsychologisch, en neurofysiologisch gebied. Plus een beschrijving van Neurofeedback als behandelmethode bij ADHD en de psychologische inbedding van Neurofeedback in de praktijk.

Meer details

38,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

Neurofeedback is een sterk opkomende behandeling die in Nederland steeds meer toegepast wordt. Recent onderzoek heeft laten zien dat Neurofeedback voor de behandeling van ADHD als een bewezen effectieve behandelmethode gezien kan worden. Dit boek geeft een overzicht van wat ADHD nu precies inhoudt op klinisch, neuropsychologisch, en neurofysiologisch gebied. Verder wordt in dit boek beschreven hoe Neurofeedback als behandelmethode bij ADHD wordt toegepast, alsmede de psychologische inbedding van Neurofeedback in de praktijk. Ook zullen kort de toepassing en resultaten van Neurofeedback bij epilepsie en autisme worden aangestipt. Als u dit boek heeft gelezen, bent u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van Neurofeedback bij ADHD.

Dit boek is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in neurofeedback en de toepassing ervan in de praktijk alsmede mensen die zich willen verdiepen in de neurobiologie, neuropsychologie en behandeling van ADHD. Ook is dit boek interessant voor studenten psychologie, geneeskunde en orthopedagogiek.

Auteurs

Martijn Arns (red.)

Aan dit boek, samengesteld door Martijn Arns, hebben een breed team van experts en onderzoekers meegewerkt waaronder: Jan Buitelaar, Else Dahmen, Johan Fekkes, Willem Fonteijn, Berrie Gerrits, Mirjam Kouijzer, Ger Loots, Jan de Moor, Derk Mulder, Peter van Nunen, Ben Reitsma, Sabine de Ridder, Dagmar Timmers, Dorothea Timmers-Huigens en Roland Verment. Het voorwoord is geschreven door Joel Lubar, die in 1976 over de eerste toepassing van Neurofeedback bij ADHD publiceerde.