Boekvoorstelling 'Moederteit'

17
Mei

Samen met De Groene Waterman en Uitgeverij Nieuwezijds nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van 'Moederteit' van Lucy Jones op vrijdag 17 mei, om 19.30 uur. Lucy Jones wordt geïnterviewd door Joke Struyf. De voertaal is Engels. Inschrijving is gratis, maar graag aanmelden via groenewaterman@groenewaterman.be‘

Moederteit is essentieel leesvoer, bloederig en levend, brullend en klaar om het discours te veranderen. Het beste boek dat ik ooit over moederschap heb gelezen.’ – Jude Rogers in The Observer.

Inhoud:Behalve de puberteit is er geen periode in het leven die zulke dramatische veranderingen met zich meebrengt als de zwangerschap, de bevalling en het prille moederschap. Toch is er voor deze metamorfose weinig aandacht, zowel in de wetenschap als in onze maatschappij. Sterker nog, spreken over moederschap als iets anders dan een rooskleurige droom is nog steeds grotendeels taboe.

In dit baanbrekende en persoonlijke onderzoek brengt wetenschapsjournaliste Lucy Jones het concept van matrescentie, oftewel moederteit, aan het licht. Zo blijken de veranderingen in de hersenen en de rest van het lichaam van de moeder veel diepgaander, heviger en langduriger te zijn dan we dachten.

Structureel gebrek aan interesse en diepgewortelde economische en sociale constructies rondom vrouwen en het gezin hebben volgens Jones geleid tot een voor moeders onhoudbare situatie. Dit boek is een oproep om ons begrip van het moederschap te verdiepen en om toekomstige ouders een betere ervaring te geven.

Lucy Jones is schrijfster en wetenschapsjournaliste en woont in Hampshire, Engeland. Ze werkte eerder bij pop- en cultuurwebsite NME en The Daily Telegraph. Haar artikelen over cultuur, wetenschap en natuur zijn gepubliceerd in BBC Wildlife, The Sunday Times, The Guardian en The New Statesman.

Waar: De Groene Waterman, Antwerpen

Wanneer: vrijdag 17 mei om 19u30

Inschrijven via deze link

Terug naar overzicht