Boekvoorstelling 'De kluseconomie' | Amsterdam

04
December

Gramsci wist het al: de oude wereld is aan het sterven, de nieuwe aarzelt om tevoorschijn te komen en in dat chiaroscuro worden monsters geboren. De zogenaamde platformeconomie is zo’n monster.

In De kluseconomie merkt Tim Christiaens op: technologie op zich is goed noch slecht. De vraag is of we een eeuwig kat-en-muisspel willen met bedrijven die alleen winst kunnen maken door uitbuiting. Of kiezen we voor een arbeidsmarkt waar ieders loon en veiligheid gegarandeerd is? Een scherpe analyse met daaraan gekoppeld een pleidooi voor arbeiderscoöperatieven voor platformwerk.

Op maandag 4 december stellen we het boek voor in Pakhuis De Zwijger, Amsterdam. Auteur Tim Christiaens gaat er in gesprek met socioloog en politicoloog Merijn Oudenampsen en Amrit Sewgobind, bestuurder platformwerk en schijnzelfstandigheid bij het FNV. Moderatie door Damion Bunders, Universitair Docent Governance of Urban Digitalisation aan de Universiteit Utrecht.

Het evenement is volledig gratis, maar reserveer wel even een plekje via https://dezwijger.nl/pro.../de-kluseconomie/make_reservation.

Terug naar overzicht