literatuur Er zijn 160 producten

per pagina
Toont 26 - 50 van de 160 items
 • Khalifa

  Een sterk, confronterend en internationaal geprezen debuut dat het gewetenloze geweld van het Syrische regime aan de kaak stelt. Een symbool van de Syrische oppositie in de burgeroorlog.

  24,50 €
 • Tigra, Tochthond

  Een gedeeld prozadebuut van tigra & tochthond. Tweemaal dertig verhalen. Welkom in een wereld vol slechte manieren en ongepaste nostalgie.

  19,90 €
 • Ungar

  Ungars laatste roman en meteen ook het hoogtepunt van zijn korte literaire carrière. Met een sterk inlevingsvermogen beschrijft hij de leraar Josef Blau en zijn strijd om het bestaan en zet hij een reeks onvergetelijke personages neer.

  22,50 €
 • Gravenberch

  In deze nagelaten debuutroman van Scotty Gravenberch schrijft de hoofdpersoon vanuit een kelder over uitsluiting en verzet. Van het Nederlandse zwartepietendebat, politiegeweld en opgejaagde journalisten tot doofpotten en complottheorieën. Heen en weer springend tussen de les van zijn vader dat niemand te vertrouwen is en zijn hunker naar hoop.

  20,00 €
 • Intvis

  In deze debuutbundel geeft Intvis de intense gevoelens uit de jaren vóór en na 21 december 2012 weer in weerkerende patronen en kleuren. Een hoogstpersoonlijke beleving van instorten en weer opstaan.

  19,90 €
 • Verzameld proza
  Crone

  Crone schreef een onopgesmukt soort proza, vol ingehouden kracht, fijnzinnige humor en tragiek. Over kleine mensen in crisistijd, over stoffige hoekjes waar nooit iemand kijkt. Personages, met al hun wensen en verlangens, die universeel zijn.

  19,50 €
 • Modick

  Modick beschrijft hoe Vogeler en Rilke elkaar in Florence ontmoeten, hoe Rilke vervolgens tot de Worpsweder kunstenaarskolonie toetreedt en met zijn grootstedelijke, narcistische flair de verhoudingen binnen de groep op scherp zet.

  21,50 €
 • Gedichten over een moeder, vrouw en dochter
  D'Haenens

  Ruim twintig jaar na zijn laatste bundel is Eddy D'Haenens terug met nieuw werk. Centraal staat de liefde voor drie vrouwen in zijn leven: een moeder, een geliefde, een dochter.

  15,00 €
 • Gedichten
  Severyns

  Beeldend kunstenaar Chris Severyns startte met dichten in 2000. Gedichten van hem verschenen in verschillende bundels. Dit is zijn eerste solobundel.

  19,90 €
 • Moldaviet 30
  Pilátová

  Verhaal van het bewogen leven van een Tsjechoslowaakse Spanjeganger die in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) met de Internationale Brigades meevocht tegen generaal Franco.

  12,00 €
 • Moldaviet 31
  Zonová

  Zeven verhalen over mensen die geografisch en/of psychisch ontheemd zijn en  strategieën ontwikkelen om te overleven in een wereld waarin ze niet thuis zijn.

  12,00 €
 • Pourveur

  Een afscheid zonder nostalgie van het 'dramatisch' theater en het humanistisch wereldbeeld waarvan Shakespeare het symbool van uitstek is. Een theatertekst die uitgroeide tot een ijkpunt in de Nederlandstalige theaterliteratuur.

  16,00 €
 • Winterbach

  Een verrassende kijk op moderne angsten in een tijd van wereldwijde crises toegespitst op de actuele toestand in Zuid-Afrika: de milieuproblematiek, ongelijkheid, neoliberalisme en kunstmatige intelligentie. Winterbach bewijst haar opmerkelijk talent als romancier met een geheel eigen, bijtende humor en een buitengewoon oog voor de menselijke geest.

  21,50 €
 • Lyrisch activisme sinds 1848
  Sonnenschein, van der Haven

  Een bescheiden bloemlezing van Nederlandstalige politiek geïnspireerde poëzie vanaf 1848. En een poging om de lezer te inspireren en activeren voor de strijd voor maatschappelijke verandering.

  29,90 €
 • Ducheyne

  Ducheynes nieuwste bundel is een bezwerende en tegelijk tedere tirade over onze tijd. U leest de gedichten, hoort er als het ware (de) muziek bij en ziet uzelf door alle mensensteden lopen.

  25,00 €
 • Alighieri

  Een nieuwe vertaling van het belangrijkste werk uit de Italiaanse letterkunde en een van de hoogtepunten van de wereldliteratuur. Een ritmisch lopende, goed voordraagbare tekst. Met een korte inleiding per canto en toelichtende opmerkingen.

  49,95 €
 • Keulemans

  In een eigenwijze mix van reisverhalen, herinneringen, observaties en verbeelding gaat Keulemans op zoek naar de kunst van de gastvrijheid. Want gastvrijheid is net zo belangrijk voor ons bestaan als lucht en water.

  22,90 €
 • Portret van Chr. J. van Geel
  van Gemeren

  Portret van Chr. J. van Geel, een belangrijke naoorlogse dichter die in afzondering in de duinen leefde en in een vastberaden poging om zich met het leven te verzoenen zijn hele bestaan in teken stelde van zijn geestelijke arbeid: zijn poëzie.

  22,50 €
 • Vindevogel, Zeebroek

  Naar een Japans volksverhaal. Een verhaal over veerkracht, wilskracht en de kracht van de verbeelding.

  16,00 €
 • Van Eeghem

  Eindelijk! Een boek dat een groot aantal teksten en gedichten verzamelt van de onnavolgbare Bernard Van Eeghem, schrijver, schilder, ontwerper, acteur, zanger, performer... Met een groot aantal dauwfrisse nieuwe gedichten.

  24,90 €
 • Lovecraft

  Deze bundel bevat de 29 verhalen die de meester van het fantastische verhaal schreef in de jaren 1905-1921. Zeer divers van aard. Voor Lovecraft was de plot niet het belangrijkste, wel de opgeroepen sfeer.

  22,50 €
 • Giono

  Een onmogelijke liefdesgeschiedenis die zich afspeelt tijdens een cholera-epidemie die rond 1830 de Provence teisterde. Dit is misschien wel Giono’s bekendste roman.

  25,00 €
 • Verri

  Gebeurtenissen uit de levens van vrouwen en mannen tijdens het verzet en tijdens de jaren zeventig en negentig worden ineengevlochten tot een haarscherp beeld van hun gevoelslevens, in een tijd waarin illusies over de naoorlogse vrijheid algauw verkruimelen, maar de liefde ook haar onvoorspelbare kanten laat zien.

  22,50 €
 • Corona-cyclus
  Goethals

  Evocatie van de omslag die corona in de wereld veroorzaakte. In een viscerale stijl, zonder toegevingen. De houtskooltekeningen van Robin Hendrix versterken de gevoelens van angst, opstand, ongeduld en onmacht.

  19,90 €
 • Ramakers

  De eerste tekstuitgave van theater- en filmmaker, schrijver, wildplukker en ecoseksueel/klimaatactivist Nora Ramakers, die in haar werk de erotische essentie van de natuur poogt bloot te leggen.

  10,00 €
Toont 26 - 50 van de 160 items

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten