cultuurkritiek Er zijn 47 producten

per pagina
Toont 11 - 15 van de 47 items
 • Buikema, Plate (red.)

  Hét handboek voor studenten genderstudies in de cultuurwetenschappen. Biedt ook de geïnteresseerde leek een kleurrijk beeld van een jong en politiek geëngageerd vakgebied. 2de geheel herziene en stevig uitgebreide editie met 8 nieuwe hoofdstukken.

  45,95 €
 • Rancière

  Rancière verzet zich tegen de gedachte dat het hedendaagse publiek van kunst en cultuur passief het getoonde aanschouwt. In zijn briljante analyse komt hij tot een radicaal andere visie op de geëmancipeerde toeschouwer en op kunst als politiek instrument.

  15,50 €
 • Adorno in context
  Hartle , Lijster

  De kunst van kritiek brengt teksten bijeen van internationale Adorno-kenners die de vraag naar de actualiteit van radicale cultuurkritiek centraal stellen.

  15,50 €
 • Essays over literatuur en filosofie
  Deleuze

  Laatste boek dat de Franse filosoof Gilles Deleuze zelf heeft samengesteld. Over de relatie tussen literatuur en filosofie, over schrijvers als Herman Melville, T.E. Lawrence en Leopold von Sacher-Masoch, en filosofen als Kant, Spinoza en Nietzsche.

  19,50 €
 • Logica van de gewaarwording
  Deleuze

  In 17 hoofdstukken gaat Deleuze de confrontatie met het werk van Bacon aan. De analyses komen uiteindelijk samen in een reflectie op Bacons werk als geheel. Inzicht in de schilderkunst van Bacon en een beeld van Deleuzes eigen filosofische ontwikkeling.

  20,50 €
Toont 11 - 15 van de 47 items

Verwacht

 • Vlaanderen excelleert?!
  Vlaanderen excelleert?!

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten