Subcategorieën
Wagners teksten over de door hem zo bewonderde componist maken inzichtelijk hoe de groten uit de muziekgeschiedenis voortleven en steeds weer een bron van inspiratie zijn.
De filmmemoires van de Nederlandse filmpionier Henk van der Linden, reisbioscoopexploitant, regisseur, scenarioschrijver, cameraman en producent van jeugdfilms.
Een nieuwe en innovatieve introductie in de wereld van de moderne kunst aan de hand van vijftig topwerken. Toegankelijk, beknopt en rijk geïllustreerd.
Een reis naar het diepe zuiden van de VS, op zoek naar de roots van wat we vandaag popmuziek noemen: blues, cajun, country, hillbilly, folk, jazz...
Dit boek geeft een veelzijdig beeld van het kunstenaarsportret met als thema's imagovorming, intimiteit, het kunstenaarsatelier en de lijdende kunstenaar. Met een essay van Wieteke van Zeil over de verborgen boodschappen in een portret.
Engelstalige versie van In the Picture - Kunstenaarsportretten.
Beschrijving van de ontwikkeling van het werk van Anna Metz en haar leven. Plus twee vraaggesprekken met de grafica.
Inzicht in het ontstaan van Mondriaans geometrisch abstracte werk en de denkwereld achter deze composities. Zijn verblijf in Laren en Blaricum was daarin cruciaal.
In dit boek vertellen een ambtenaar uit Zeist, een student medicijnen uit Leeuwarden, een baron uit Roermond en vele anderen over hun muzikale belevenissen en de waarde en betekenis die muziek voor hen had.
28 nieuwe zwart-wit portretten, eigenzinnige verbeeldingen van herinneringen aan personen die een belangrijke rol speelden in de jeugd van de fotograaf.
Details van kunstwerken, samengevoegd tot telkens een nieuw kunstwerk, tot in totaal tweehonderd fotocollages.
Ca. 450 recente fotowerken van de Nederlandse kunstenaars Paul & Menno de Nooijer, afkomstig uit zeven animatiefilms, die samen een flipboek vormen. Een zoektocht naar de essentie van het leven.
Een ruime keuze uit de aquarellen, zeefdrukken en etsen van Marian Plug, een romantisch landschapsschilder anno nu, én een interview met de kunstenaar door Gijsbert van der Wal.
De huid van de goden, over uiterlijk in de culturen van Azië, laat een Azië zien dat uitgesproken zintuiglijk en meeslepend is, verhalen vertelt, glans, geur en kleur draagt.
In dit boek vertelt Fred Brouwers over de merkwaardige verhouding van de nazi’s met klassieke muziek. Een fascinerend stuk muziekgeschiedenis.
Met Zelf treedt Andrea Voigt voor het eerst naar buiten als fotograaf. In 25 portretten 'verbeeldt' zij zichzelf: serieus, maar ook met humor.
Creatieve en toegankelijke gids met alle essentiële technieken en eenvoudige schetsen en oefeningen om een gezicht en/of lichaam te tekenen.
Het oeuvre van de Franse 19de-eeuwse kunstenaar Jean-François Millet geplaatst in de context van kunstenaars die hij inspireerde.
Met dit rijk geïllustreerde boek verschijnt voor het eerst een monografie die recht doet aan Tholens enorme veelzijdigheid en hem plaatst in zijn artistieke omgeving.
Een breed panorama van fotografische creativiteit tijdens het interbellum in Amsterdam, een bijzondere periode in de geschiedenis van de beeldcultuur.
De losse foto's die ik neem, zijn vergelijkbaar met stills uit een film, maar ik kies ze terwijl de actie loopt, en de uitkomst nog helemaal niet vaststaat. Ik bied de kijker het begin van zijn verhaal.
Wat gebeurt er als iemand een kunstwerk maakt? In zestig teksten laat Florette Dijkstra schrijvers en kunstenaars aan het woord.
Een caleidoscopisch beeld van de ontwikkeling van Simeon ten Holt als componist, van de eerste klanken op piano tot de laatste op viool. Met unieke cd met enkele van zijn sleutelwerken.
Around 300 photographic pieces that afford an overview of the rich and varied body of work that Dutch artist Winfred Evers (1954 Haarlem) had been building since 1975.
Leven en werken van Koen De Cauter, een van onze meest virtuoze muzikanten. Artiesten die hij bewondert, notities over eigen muziek en mijmeringen.