Eenvoudige lichaamsgerichte technieken gericht op over- en onderregulatie, vanuit het idee dat regulatie en zelfregulatie een van de sleutels is tot optimaal contact.
Inspirerende gesprekken met mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker kregen. Over de moeilijke opdracht opnieuw inhoud en betekenis aan hun leven te geven. Aangevuld met reflecties van experts.
Praktijkboek voor hulpverleners, geschreven door hulpverleners. Biedt theoretische onderbouwing en praktische handvatten voor methodisch handelen in de residentiële hulpverlening aan jongeren met een ontwikkelingsproblematiek.
Dit boek bespreekt wat narcisme is, hoe het ontstaat, hoe het levens beïnvloedt en hoe je kunt streven naar gezonde zelfwaardering in plaats van narcisme.
Krachtige technieken voor het therapeutisch werk met jongeren en jongvolwassenen, op basis van de acceptatie en commitment therapie en de positieve psychologie.
Vanuit verhalen over onvoorstelbaar zeldzame hersenaandoeningen legt Thomson uit hoe het brein werkt.
Theorie en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek over zelfbeschadiging aangevuld met praktijkervaringen van hulpverleners en cliënten. Een waardevol naslagwerk.
Inzicht in de vraag hoe men in de beroepspraktijk van werk, onderwijs en opvoeding kan omgaan met de uitdagingen rondom culturele verschillen.
Wat is perfectionisme? Hoe kunnen we het verklaren en is er wat aan te doen? Antwoorden en nieuwe inzichten. Voor professionals én voor mensen die er zelf last van hebben.
Voor Paul Blockx was kunst een overlevingsstrategie, zijn gereedschap om zijn kwellingen en verrukkingen bloot te leggen, te begrijpen en er vat op te krijgen.
Voor mannen en vrouwen die tot een beter begrip van elkaar willen komen in hetero- en homoseksuele relaties. Ook interessant voor relatietherapeuten.
For men and women who want to develop a better understanding of each other in heterosexual and homosexual relationships. Also interesting for relationship therapists.
Met de innovatieve inhoud van dit boek kunnen clinici ouders leren hoe ze met cognitieve gedragstherapeutische technieken hun kinderen (5 tot 12 jaar) kunnen helpen een angststoornis te overwinnen.
Dit boek belicht de verschillende manieren van observeren, met classificatie, de rol van de klinisch psycholoog en het rapporteren in wetenschap en praktijk. Voor studenten en professionals psychologie, pedagogiek en social work.
Inleiding in het psychoanalytisch referentiekader. Een actueel en volledig overzicht van de verschillende psychoanalytische stromingen, aansluitend bij het DSM-5 classificatiesysteem.
Naslagwerk dat aansluit op de training 'Opvang na schokkende gebeurtenissen', ontwikkeld en gegeven door Ruth Willems bij Kudding & Partners.
21 aanpasbare (levens)verhalen om in de therapeutische praktijk herstelondersteunend te gebruiken na trauma en stress bij kinderen en jongeren. Met tips voor het zelf opzetten van dergelijke verhalen.
In dit boek komt de normale psychologische ontwikkeling tijdens de prepuberteit, puberteit en adolescentie aan de orde, maar er is ook aandacht voor scheiding, verslaving en pathologische stoornissen en voor de veranderende wereld van adolescenten. 2de herziene druk
Dit boek biedt alle inzichten en handvatten om een leefstijlverandering uit te lokken en mensen te ondersteunen en te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl. Met aandacht voor kwetsbare groepen.
Riekje Boswijk-Hummel beschrijft hoe emoties ontstaan en samenhangen met het denken, hoe ze je waarneming bepalen, maar ook en vooral hoe je je eruit kunt bevrijden.
De 60 wetenschappelijk bewezen tips en strategieën in dit boek laten zien hoe een kleine verandering van je aanpak direct een drastisch effect kan hebben op je slaagkansen.
Over hoe de psychische processen met elkaar samen hangen en welke invloed ze hebben op het sociaal functioneren van mensen, zoals het denken, waarnemen en leren, maar ook motivatie, sociale omgang en communicatie.
Een makkelijk hulpmiddel voor opvoeders, psychologen, kindertherapeuten en iedereen die met kinderen werkt om te praten over wat het voelt, aan de hand van 16 poppetjes met gezichtjes die voor kinderen herkenbare gevoelsuitdrukkingen hebben.
Een nieuw model over trauma waarin de kenmerken van ontwikkeling met de daarbij behorende ontwikkelingstaken van de hersenen worden toegepast op traumatische ervaringen. Het verklaart de verschillen in reactie op trauma bij verschillende leeftijden.
Marshall Rosenberg, de grondlegger van Nonviolent Communication ofwel Geweldloos Communiceren, koos twee dieren om zijn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhals en de giraf. Zij staan symbool voor twee kwaliteiten in ons.