geestelijke gezondheid Er zijn 147 producten

per pagina
Toont 126 - 147 van de 147 items
 • 60 geheimen van de psychologie van het beïnvoeden
  Goldstein, Martin, Cialdini

  De 60 wetenschappelijk bewezen tips en strategieën in dit boek laten zien hoe een kleine verandering van je aanpak direct een drastisch effect kan hebben op je slaagkansen.

  22,95 €
 • Vrees en angst vanuit het brein begrijpen en behandelen
  LeDoux

  Fascinerend en onmisbaar naslagwerk over emoties, de verschillen tussen vrees en angst, aandacht, herinneringen, extinctie, exposure en vermijding, het verdedigingssysteem, impliciet leren, en de implicaties van neurowetenschappelijke inzichten voor de classificatie, diagnostiek en behandeling van emotionele stoornissen.

  52,95 €
 • Methoden, casuïstiek en oefeningen
  Baas

  De verschillende vormen van stemmingsklachten per achterliggende problematiek uitgediept. Voor professionals in de gezondheidszorg en hulpverlening en voor mensen die aan het eigen herstel willen werken of een naaste daarbij willen ondersteunen.

  31,00 €
 • Handleiding voor seksuologische hulpverlening
  IJff

  Handleiding voor kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van een seksuele klacht. Theoretische informatie met praktijkvoorbeelden.

  36,50 €
 • Fundamenten en praktijk
  van Marle

  De wetenschappelijke onderbouwing van de verschillende interventies die in de forensische psychiatrie gebruikt worden. Voor psychologen, psychiaters en gedragskundigen (in opleiding).

  62,50 €
 • Probleemgeoriënteerd denken en handelen
  Leusink (red.), Ramakers (red.)

  Dit boek biedt professionals in de gezondheidszorg kennis over seksuele gezondheid en praktische handvatten voor het voeren van een gesprek over seksualiteit.

  42,50 €
 • Handboek voor theorie en praktijk
  Korrelboom , ten Broeke

  Cognitieve gedragstherapie breed en diepgaand uitgewerkt. Een stevige theoretische onderbouwing en een hoog how to do it-karakter. Een compleet, onmisbaar boek voor therapeuten in opleiding en ervaren praktiserende therapeuten. 2de geactualiseerde en sterk uitgebreide druk.

  72,50 €
 • Hoe aandacht en compassie je kunnen bevrijden van angst en paniek
  Brantley

  Dit praktische en toegankelijke boek is bedoeld voor iedereen die minder te lijden wil hebben onder angst, stress, piekeren, fobieën of paniek. Het biedt oefeningen voor meditatie, acceptatie, stressvermindering en ontspanning gebaseerd op mindfulness.

  20,00 €
 • Praktijken en dilemma's bij de inzet van ervaringsdeskundigheid
  Weerman

  Wat is de betekenis en meerwaarde van het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de zorg aan verslaafden? Wat weten we hierover? Welke valkuilen zijn er? Wat moet veranderen in opleidingen en beroepsopvattingen?

  31,00 €
 • Hoe zelfbeheersing werkt en wat je eraan kunt doen
  McGonigal

  Verleiding, verslaving, uitstelgedrag, stress, afleiding... het zijn geen persoonlijke zwakheden maar universeel menselijke ervaringen. Dit boek legt de oorzaken ervan uit en biedt zelfbeheersingsstrategieën om ze te counteren.

  20,00 €
 • Mijn drang om te verdwijnen
  Devriese

  Lieve Devriese, die op latere leeftijd anorexia nervosa kreeg, getuigt. met een verhelderende nabeschouwing van psychologe Els Verheyen van de zelfhulpvereniging AN-BN.

  9,90 €
 • De rol van veilige strijd bij het ontstaan en het herstel van een psychose
  de Pater

  Vanuit haar ervaring met mensen die vatbaar zijn voor psychose pleit de auteur voor een nauwe samenwerking tussen patiënt, familie en hulpverleners.

  34,00 €
 • Mijn schizofrenie
  Mestrum

  Michel Mestrum lijdt niet alleen aan schizofrenie, hij belijdt ze ook.

  10,00 €
 • een praktische gids - tweede editie
  Mason, Kreger

  Op basis van praktijkverhalen en recente wetenschappelijke inzichten laten de auteurs zien hoe je het uithoudt met een borderline-patiënt. Tweede geheel geactualiseerde editie van dit succesvolle boek.

  27,95 €
 • Het gezicht van alcohol
  Dijkman, Euser

  Een indringende en openhartige getuigenis over alcoholverslaving en hoe ermee te breken. Een verhaal met ziel, over pijn, schaamte en liefde.

  17,50 €
 • van Genderen , Arntz

  De opvolger van 'Schemagerichte cognitieve therapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis', met aanvullingen rond experiëntiële technieken en de toepassing van schematherapie in groepen, bij (echt)paren en in andere settingen.

  31,95 €
 • doe wat aan je angsten voor ze jou wat aandoen
  Leahy

  De technieken in dit boek helpt je afstand te nemen van je angsten, zodat je niet langer het slachtoffer bent van je eigen gedachten.

  22,95 €
 • Coolen, Geysen

  Dagboek van een jonge vrouw die een jarenlang gevecht voerde tegen anorexia. Over haar angst en verdriet, maar ook haar strijd en geloof in de toekomst. Over meer dan (niet) eten alleen. Over groeien en over de pijn die daarmee gepaard gaat.

 • Praktijkgericht therapiehandboek voor ernstige hechtingsstoornissen bij kinderen
  Rygaard

  Naast theoretische kennis over hechtingsstoornissen bij kinderen biedt de auteur vooral veel aanwijzingen voor de therapeutische praktijk. Onmisbaar voor professionals die werken met hechtingsgestoorde kinderen.

  34,00 €
 • een verkenning van het veelvoorkomende verschijnsel van dwangmatige kwade gedachten
  Baer

  Waarom en hoe komen dwangmatige kwade gedachten bij ons op en wat valt eraan te doen.

  24,95 €
 • een gids voor iedereen die meer wil weten over kenmerken en diagnose van psychische stoornissen
  Frances , First

  Publieksuitgave van de DSM-IV, de 'bijbel van de psychiater', met een beschrijving van alle psychische stoornissen.

  28,95 €
Toont 126 - 147 van de 147 items