Subcategorieën
Een unieke inkijk in het leven in psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel. Impressies, getuigenissen, anekdotes, foto’s en kunstwerken. Over lijden aan het leven en breekbare, trage zorg.
Dit praktijkboek gaat uit van persoonlijk diagnostiek waarbij iemand kwaliteiten en krachten het uitgangspunt vormen voor hulpverlening.
Voor mannen en vrouwen die tot een beter begrip van elkaar willen komen in hetero- en homoseksuele relaties. Ook interessant voor relatietherapeuten.
Vanuit de systeemtheorie en de communicatietheorie biedt dit boek therapeuten en welzijnswerkers een breed hulpverleningskader dat toepasbaar is voor iedere cliënt, onafhankelijk van de (culturele) achtergrond.
Een indrukwekkend pleidooi om verhalen een belangrijke plaats te geven in de psychotherapie met kinderen. Veel voorbeelden en een heldere beschrijving.
Met de innovatieve inhoud van dit boek kunnen clinici ouders leren hoe ze met cognitieve gedragstherapeutische technieken hun kinderen (5 tot 12 jaar) kunnen helpen een angststoornis te overwinnen.
Vertrekkend vanuit haar eigen ervaring en met wetenschappelijke informatie wil de auteur zorgen voor meer inzicht in en begrip voor ADHD bij meisjes, een probleem dat vaak laat herkend wordt.
Dit boek biedt alle inzichten en handvatten om een leefstijlverandering uit te lokken en mensen te ondersteunen en te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl. Met aandacht voor kwetsbare groepen.
De 60 wetenschappelijk bewezen tips en strategieën in dit boek laten zien hoe een kleine verandering van je aanpak direct een drastisch effect kan hebben op je slaagkansen.
Fascinerend en onmisbaar naslagwerk over emoties, de verschillen tussen vrees en angst, aandacht, herinneringen, extinctie, exposure en vermijding, het verdedigingssysteem, impliciet leren, en de implicaties van neurowetenschappelijke inzichten voor de classificatie, diagnostiek en behandeling van emotionele stoornissen.
Cognitieve gedragstherapie breed en diepgaand uitgewerkt. Een stevige theoretische onderbouwing en een hoog how to do it-karakter. Een compleet, onmisbaar boek voor therapeuten in opleiding en ervaren praktiserende therapeuten. 2de geactualiseerde en sterk uitgebreide druk.
Dit praktische en toegankelijke boek is bedoeld voor iedereen die minder te lijden wil hebben onder angst, stress, piekeren, fobieën of paniek. Het biedt oefeningen voor meditatie, acceptatie, stressvermindering en ontspanning gebaseerd op mindfulness.
Wat is de betekenis en meerwaarde van het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de zorg aan verslaafden? Wat weten we hierover? Welke valkuilen zijn er? Wat moet veranderen in opleidingen en beroepsopvattingen?
Verleiding, verslaving, uitstelgedrag, stress, afleiding... het zijn geen persoonlijke zwakheden maar universeel menselijke ervaringen. Dit boek legt de oorzaken ervan uit en biedt zelfbeheersingsstrategieën om ze te counteren.
Lieve Devriese, die op latere leeftijd anorexia nervosa kreeg, getuigt. met een verhelderende nabeschouwing van psychologe Els Verheyen van de zelfhulpvereniging AN-BN.
Vanuit haar ervaring met mensen die vatbaar zijn voor psychose pleit de auteur voor een nauwe samenwerking tussen patiënt, familie en hulpverleners.
Michel Mestrum lijdt niet alleen aan schizofrenie, hij belijdt ze ook.
Een indringende en openhartige getuigenis over alcoholverslaving en hoe ermee te breken. Een verhaal met ziel, over pijn, schaamte en liefde.
De opvolger van 'Schemagerichte cognitieve therapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis', met aanvullingen rond experiëntiële technieken en de toepassing van schematherapie in groepen, bij (echt)paren en in andere settingen.
De technieken in dit boek helpt je afstand te nemen van je angsten, zodat je niet langer het slachtoffer bent van je eigen gedachten.
Dagboek van een jonge vrouw die een jarenlang gevecht voerde tegen anorexia. Over haar angst en verdriet, maar ook haar strijd en geloof in de toekomst. Over meer dan (niet) eten alleen. Over groeien en over de pijn die daarmee gepaard gaat.
Naast theoretische kennis over hechtingsstoornissen bij kinderen biedt de auteur vooral veel aanwijzingen voor de therapeutische praktijk. Onmisbaar voor professionals die werken met hechtingsgestoorde kinderen.
Waarom en hoe komen dwangmatige kwade gedachten bij ons op en wat valt eraan te doen.