Subcategorieën
Eenvoudige lichaamsgerichte technieken gericht op over- en onderregulatie, vanuit het idee dat regulatie en zelfregulatie een van de sleutels is tot optimaal contact.
Activiteiten op basis van cognitieve gedragstherapie om kinderen te helpen bij trauma, ADHD, autisme, angst, depressie, gedragsstoornissen... Voor professionals.
Een leesprogramma voor kinderen met autisme. Duidelijk, visueel gestructureerd, voorspelbaar en realistisch.
Praktisch werkboek met denkvragen, oefeningen en het bijhouden van een dagboek helpt je om te gaan met een scheiding. Plus informatie over wat er precies gebeurt bij een scheiding en welke rechten je hebt als kind.
Inspirerende gesprekken met mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker kregen. Over de moeilijke opdracht opnieuw inhoud en betekenis aan hun leven te geven. Aangevuld met reflecties van experts.
Een praktisch programma om een compassievolle relatie met jezelf te ontwikkelen. Bruikbaar als zelfhulpgids en als werkboek bij een cursus of therapie.
Praktijkboek voor hulpverleners, geschreven door hulpverleners. Biedt theoretische onderbouwing en praktische handvatten voor methodisch handelen in de residentiële hulpverlening aan jongeren met een ontwikkelingsproblematiek.
Dit boek houdt de vele aspecten en aannames van autisme op prikkelende wijze tegen het licht en biedt een originele kijk op autisme. Verrassende en onmisbare aanvulling voor professionals en elke geïnteresseerde.
Voorlichtingsverhaal over ADD voor kinderen van de basisschool, met en zonder de diagnose.
Een leidraad voor (toekomstige) zorg- en dienstverleners bij het voorbereiden en uitvoeren van praktijkonderzoek, op basis van praktische voorbeelden en technieken. 3de volledig geactualiseerde druk
Dit boek bespreekt wat narcisme is, hoe het ontstaat, hoe het levens beïnvloedt en hoe je kunt streven naar gezonde zelfwaardering in plaats van narcisme.
Dit boek leert kinderen omgaan met faalangst. De oefeningen en tips maken faalangstige kinderen rustiger en dat stelt hen in staat te laten zien wat ze wel kunnen.
Krachtige technieken voor het therapeutisch werk met jongeren en jongvolwassenen, op basis van de acceptatie en commitment therapie en de positieve psychologie.
Inspiratie voor het werken met beeldtaal en metaforen in de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme.
Het ’vat van zelfwaardering’ is een psychologisch verandermodel. Door te oefenen met micro-momenten van voldoening, is het mogelijk een onderliggende verandering in zelfwaardering en zelfzorg te activeren.
Het Praktijkboek presentie geeft studenten en professionals inzicht in de presentiebenadering over de volle breedte en biedt daarvoor taal, concepten en praktische handvatten.
De nieuwste wetenschappelijke inzichten in het tienerbrein. Een must voor iedereen – ouders, verzorgers, docenten – die wil begrijpen wat er omgaat in tieners en jongeren en waarom ze zich gedragen zoals ze doen.
Een prentenboek over selectief mutisme, een (sociale) angststoornis waarbij kinderen in bepaalde situaties, soms jarenlang, niet praten.
Breed en up-to-date overzicht van behandelingen en interventies voor gehechtheidsproblemen die nu in de jeugdgezondheidszorg, de jeugdhulpverlening en de jeugd GGZ worden ingezet.
Vanuit verhalen over onvoorstelbaar zeldzame hersenaandoeningen legt Thomson uit hoe het brein werkt.
Theorie en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek over zelfbeschadiging aangevuld met praktijkervaringen van hulpverleners en cliënten. Een waardevol naslagwerk.
Inzicht in de vraag hoe men in de beroepspraktijk van werk, onderwijs en opvoeding kan omgaan met de uitdagingen rondom culturele verschillen.
De praktijk van bemoeizorg, een thematisch opgebouwd inkijkje in de voortdurende zoektocht van de hulpverlener samen met de cliënt en zijn familie, naar een betere toekomst.
Wat is perfectionisme? Hoe kunnen we het verklaren en is er wat aan te doen? Antwoorden en nieuwe inzichten. Voor professionals én voor mensen die er zelf last van hebben.
Dit praktische boek biedt een groot aantal werk- en informatiebladen voor therapeuten en cliënten die direct in de therapie in te zetten zijn. Zowel voor individuele als voor groepsschematherapie.
Activiteiten
Momenteel geen aankomende activiteiten