Subcategorieën
Dit boek beschrijft de nieuwste traumatherapieën als EMDR 2.0, Flash (2.0), CT, HAT en de Woosh-techniek aan de hand van casussen en een heldere uiteenzetting. Voor iedereen die werkt met trauma en stressgerelateerde klachten.
Hoe werkt herstel en wat kunnen we daarvan leren? Voor iedere hulpverlener in de psychische zorg en het sociaal domein die werkt met herstelondersteunende zorg.
Dit praktisch werkboek biedt mensen met autisme niet enkel theoretische kennis aan, maar helpt ook om tijd echt te voelen en te leren inschatten. Voor mensen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf acht jaar. Met downloadbare werkbladen en oefeningen.
Welke rol kunnen paarden spelen bij het versterken van executieve functies bij kinderen met specifieke hulpvragen. Dit boek biedt een wetenschappelijk onderbouwde theorie en veel praktijkvoorbeelden.
In drie delen reikt het boek methoden en tools aan om op een andere manier naar het dagelijkse werk te kijken, praktische problemen op te lossen en vernieuwingen te realiseren.
Dyslexietraining van 6 bijeenkomsten waarin leerlingen zichzelf beter leren kennen en praktische leerstrategieën ontwikkelen. Met achtergrondinformatie voor ouders en begeleiders.
Praktische tips en handvatten om mensen met triple diagnose problematiek te begeleiden en te behandelen, maar ook achtergrondinformatie, oorzaken en kenmerken van de doelgroep.
Bevrijd je van de emotionele en fysieke last van leven met angst. Dit boek gaat in op angststoornissen en reikt een baanbrekende therapie aan.
Dit boek belicht pedofilie van vele kanten. Hoe leef je veilig met deze seksuele voorkeur en hoe komen bepaalde mensen geleidelijk tot het plegen van misbruik? Welk preventieve maatregelen zijn mogelijk?
Dit boek focust op de ontwikkelingen in de professionele geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland, geplaatst in een historisch perspectief.
Gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op basis van het werk van de belangrijkste theoretici. Geschikt voor gebruik in het onderwijs en als toegankelijk naslagwerk.
Hoe maak je van vernieuwen in zorg en welzijn een inspirerende uitdaging met als basis de vraag van de cliënt en aandacht voor de motivatie van de mensen die in de zorg werken?
Een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren, diagnostiek en behandeling ervan.
Hoe maak je moeilijke onderwerpen als lichamelijk, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid bespreekbaar met jonge kinderen? Een prentenboek geschreven in samenwerking met Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen.
Dit boek gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken.
Theorie en praktische toepassing van alle facetten van de methodiek Steunend Relationeel Handelen. Handboek voor een breed scala van (aankomende) professionals in zorg en welzijn.
Strategische analyses van verschillende aspecten en onderdelen van de zorgsector, die professionals, beleidsmakers en geïnteresseerden overzicht en inzicht bieden. Ten behoeve van beleidsontwikkeling, beschouwingen of besluitvorming over onderwerpen en processen binnen de zorg.
Dit boek geeft zelfhulp-lezers, therapiecliënten en therapeuten de vaardigheden om acht sleutels tot een geslaagd traumaherstel, te begrijpen en toe te passen. Met aanwijzingen, praktijkvoorbeelden en oefeningen.
Dit boek vat kennis over de klimaatverandering samen, gaat in op de gevolgen voor de (psychische) gezondheid en het welzijn van huidige en toekomstige generaties en bekijkt wat we kunnen doen.
Meisjes met ADHD kunnen met de verhalen, tips, weetjes, raadsels, puzzels, spelletjes en opdrachten in dit doeboek ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze moeilijk vinden. Ze leren positief over zichzelf te denken en zichzelf te accepteren.
Dit boek helpt begeleiders op een concrete manier aanpassingen door te voeren wanneer het sociale niveau van een spel (nog) te moeilijk is voor een kind of jongere met moeite met samenspelen.
Pleidooi voor hernieuwde aandacht en waardering voor de ondersteuningsrelatie. Een persoonlijke relatie is een belangrijke voorwaarde voor goede, waardevolle zorg.
Eenvoudige lichaamsgerichte technieken gericht op over- en onderregulatie, vanuit het idee dat regulatie en zelfregulatie een van de sleutels is tot optimaal contact.
Activiteiten op basis van cognitieve gedragstherapie om kinderen te helpen bij trauma, ADHD, autisme, angst, depressie, gedragsstoornissen... Voor professionals.
Een leesprogramma voor kinderen met autisme. Duidelijk, visueel gestructureerd, voorspelbaar en realistisch.