geestelijke gezondheid Er zijn 174 producten

per pagina
Toont 1 - 25 van de 174 items
 • Op weg naar verantwoorde ambulante zorg: ‘zoveel thuis als mogelijk’
  van der Helm

  Pleidooi voor een radicaal andere aanpak van eetproblemen, waarbij motiverende basisbehoeften van de zgn. Zelfdeterminatietheorie voorop staan: verbondenheid, competentie en autonomie.

  27,00 €
 • Protocol schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten 4-18 jaar
  Lucassen , van der Oord

  Een heldere leidraad voor therapeuten die kinderen en adolescenten met een PTSS behandelen. Met praktische voorbeelden van een PTSS naar aanleiding van het verlies van een dierbare, seksueel misbruik, een auto ongeluk en het hebben van een ouder met een psychiatrische stoornis.

  37,50 €
 • De cliëntenbeweging in de 21e eeuw
  Hunsche

  Acht woordvoerders en twaalf denkers van de herstelbeweging schetsen in dit boek de contouren van een beweging waarin een nieuwe geestelijke gezondheidszorg gestalte krijgt. Toegankelijk boek voor professionals, ervaringsdeskundigen, cliënten (en hun naasten) in de ggz en studenten in opleiding.

  23,00 €
 • Hoe je door te oefenen minder bang wordt
  Naujoks

  Een werkboek voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, hun ouders/opvoeders, onderwijzers en/of hulpverleners dat helpt om uiteindelijk te gaan doen wat je spannend vindt, via opdrachten die je samen met iemand kunt doen.

  19,50 €
 • Praktijkboek voor onderwijs- en zorgprofessionals
  Korevaar, Hofstra

  Dit boek geeft inzicht in veelvoorkomende psychische problemen bij studenten en biedt daarnaast praktische en toepasbare handvatten om deze jongeren binnen het onderwijs te begeleiden bij het volhouden van hun studie.

  30,50 €
 • Leidraad voor de praktijk
  Verheugt-Pleiter, Zevalkink

  Dit boek richt zich op de behandeling van kinderen van ca. 4 tot 12 jaar met complexe psychische problemen en onveilige gehechtheid. Het bevat talrijke voorbeelden vanuit de behandeling van zowel kinderen als hun ouders. 3de geheel herziene editie.

  54,99 €
 • Een verhaal over hoe je door moeilijke tijden komt
  Westcott, Hu

  Therapeutische prentenboek om kinderen van 4-10 jaar en volwassenen te laten praten over moeilijke gebeurtenissen tijdens het opgroeien. Met eenvoudige adviezen voor volwassenen, waarmee ze hun kind kunnen helpen.

  21,90 €
 • Een verhaal over gescheiden zijn van mensen van wie je houdt
  Westcott, Hu

  Dit therapeutische prentenboek is geschreven om kinderen van 4-10 jaar en volwassenen te laten praten over gescheiden zijn van mensen van wie je houdt of als je die verliest. Met eenvoudige adviezen voor volwassenen om hun kind te helpen.

  21,90 €
 • Een verhaal over hoe je kunt herstellen van een angstige ervaring
  Westcott, Hu

  Dit therapeutische kinderboek stelt ouders en kinderen in staat over een angstige gebeurtenis te praten. Na het verhaal volgt goede begeleiding voor volwassenen om hun kind te kunnen helpen.

  21,90 €
 • Ferry is zo snel als een Ferrari!
  Hilbers , Ehrlich

  Een verhaal vol humor en tips over en voor kinderen met druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag. Met de boosheidsthermometer. 6de, herziene druk.

  21,00 €
 • Een gids op basis van cognitieve gedragstherapie bij beangstigende, obsessieve of verstorende gedachten
  Winston, Seif

  Deze gids biedt technieken uit de cognitieve gedragstherapie die je helpen af te rekenen met opdringerige gedachten en de bijkomende schaamte, eenzaamheid, schuld- en angstgevoelens.

  22,99 €
 • (onder auspiciën van Raeger autismecentrum)
  Clarck

  In dit boek vertellen ouders van kinderen met autisme open en eerlijk hun ervaringen en laten zo andere ouders zien dat ze niet alleen staan in hun zoeken en soms worstelen. Het levert daarmee een interessante, betrokken en serieuze bijdrage aan het gesprek over (omgaan met) autisme.

  17,90 €
 • Moeders met een migratieachtergrond over hun zorgenkind
  Sabi

  Vijf vrouwen met een migratieachtergrond, vijf moeders van een kind op het autismespectrum. Hun verhalen zijn documents humains die vorming bieden aan hulpverstrekkers die cultuursensitief willen werken rond beperking bij etnische minderheden.

  15,00 €
 • Een nieuwe theorie van de menselijke vindingrijkheid
  Baron-Cohen

  Een gedurfd nieuw antwoord op de vraag waarom alleen mensen dingen kunnen uitvinden: omdat we patronen kunnen herkennen. De genen hiervoor overlappen bovendien met de genen voor autisme. Meteen ook een uitdaging om anders te denken over mensen die anders denken.

  24,99 €
 • Werken aan herstel en kwaliteit van leven
  Wilken , den Hollander

  Theorie en praktische toepassing van alle facetten van de methodiek Steunend Relationeel Handelen. Handboek voor een breed scala van (aankomende) professionals in zorg en welzijn.

  54,95 €
 • Reset je trek
  Karsten

  Een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle wil krijgen en een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden.

  26,00 €
 • Traumazorg voor, tijdens en na de bevalling
  de Koning

  Dit boek vertelt welke stressoren er zich tijdens een bevalling kunnen voordoen en wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling. Een boek voor alle professionals in de geboortezorg.

  27,00 €
 • Sokol, Fox

  Praktische methodes, interventies en hulpmiddelen om de principes van cognitieve gedragstherapie in de praktijk toe te passen. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg, studenten, trainers, supervisoren, docenten en artsen.

  49,95 €
 • Perikelen in de psychiatrie
  Janssens

  Wat kan een vrouw met kinderwens overkomen wanneer medicatie bij de ivf-behandeling voor heftige psychische nevenwerkingen gaat zorgen? Veerle Janssens beschrijft haar gevecht met het koude, onbewogen en bevreemdende gedrag van bepaalde artsen en verzorgers.

  22,50 €
 • Bevrijd jezelf van schaamte, woede en pijn en vind opnieuw betekenis in je leven met Acceptance & Commitment Therapie
  Evans, Walser, Drescher, Farnsworth

  Een krachtige, stapsgewijze aanpak die je helpt te herstellen van moreel trauma. Een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die moreel trauma aan den lijve heeft ondervonden of op zoek is naar nieuwe manieren om anderen bij te staan in het herstellen daarvan.

  35,00 €
 • Autisme als leven vanuit jezelf
  Delfos

  Een omvattend beeld waarin alle aspecten van autisme in één verklarend model ondergebracht zijn met als basisprincipe het Socioschema. Een boek voor iedereen met autisme/atypische ontwikkeling, voor hun familie en omgeving en voor het onderwijs.

  62,00 €
 • Praktische wijsheid van professionals in Evidence Based Practice
  den Hertog, Jukema, Ketelaar, Losse

  Dit boek helpt (toekomstige) professionals om met behulp van Evidence Based Practice de beste begeleiding of oplossing te bieden. Zowel de theorie als complexe casussen worden belicht.

  25,50 €
 • Praktijkboek voor zorg en welzijn
  Korevaar, Hofstra

  Een praktisch studieboek voor (toekomstige) professionals die mensen met participatieproblemen ondersteunen en begeleiden, op basis van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Zowel theorie als toepassingen in specifieke praktijksituaties.

  25,50 €
 • Werken aan een optimaal netwerk voor mentale gezondheid
  Westen, Peeters

  Dit boek biedt concrete handvatten voor samenwerking binnen het zorgnetwerk en tussen teams in de zorg voor mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Geschikt voor professionals in het sociaal domein en de specialistische ggz. 3de, volledig herziene druk.

  27,00 €
Toont 1 - 25 van de 174 items