Subcategorieën
Pleidooi voor een radicaal andere aanpak van eetproblemen, waarbij motiverende basisbehoeften van de zgn. Zelfdeterminatietheorie voorop staan: verbondenheid, competentie en autonomie.
Een heldere leidraad voor therapeuten die kinderen en adolescenten met een PTSS behandelen. Met praktische voorbeelden van een PTSS naar aanleiding van het verlies van een dierbare, seksueel misbruik, een auto ongeluk en het hebben van een ouder met een psychiatrische stoornis.
Acht woordvoerders en twaalf denkers van de herstelbeweging schetsen in dit boek de contouren van een beweging waarin een nieuwe geestelijke gezondheidszorg gestalte krijgt. Toegankelijk boek voor professionals, ervaringsdeskundigen, cliënten (en hun naasten) in de ggz en studenten in opleiding.
Een werkboek voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, hun ouders/opvoeders, onderwijzers en/of hulpverleners dat helpt om uiteindelijk te gaan doen wat je spannend vindt, via opdrachten die je samen met iemand kunt doen.
Dit boek geeft inzicht in veelvoorkomende psychische problemen bij studenten en biedt daarnaast praktische en toepasbare handvatten om deze jongeren binnen het onderwijs te begeleiden bij het volhouden van hun studie.
Dit boek richt zich op de behandeling van kinderen van ca. 4 tot 12 jaar met complexe psychische problemen en onveilige gehechtheid. Het bevat talrijke voorbeelden vanuit de behandeling van zowel kinderen als hun ouders. 3de geheel herziene editie.
Therapeutische prentenboek om kinderen van 4-10 jaar en volwassenen te laten praten over moeilijke gebeurtenissen tijdens het opgroeien. Met eenvoudige adviezen voor volwassenen, waarmee ze hun kind kunnen helpen.
Dit therapeutische prentenboek is geschreven om kinderen van 4-10 jaar en volwassenen te laten praten over gescheiden zijn van mensen van wie je houdt of als je die verliest. Met eenvoudige adviezen voor volwassenen om hun kind te helpen.
Dit therapeutische kinderboek stelt ouders en kinderen in staat over een angstige gebeurtenis te praten. Na het verhaal volgt goede begeleiding voor volwassenen om hun kind te kunnen helpen.
Een verhaal vol humor en tips over en voor kinderen met druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag. Met de boosheidsthermometer. 6de, herziene druk.
Deze gids biedt technieken uit de cognitieve gedragstherapie die je helpen af te rekenen met opdringerige gedachten en de bijkomende schaamte, eenzaamheid, schuld- en angstgevoelens.
In dit boek vertellen ouders van kinderen met autisme open en eerlijk hun ervaringen en laten zo andere ouders zien dat ze niet alleen staan in hun zoeken en soms worstelen. Het levert daarmee een interessante, betrokken en serieuze bijdrage aan het gesprek over (omgaan met) autisme.
Vijf vrouwen met een migratieachtergrond, vijf moeders van een kind op het autismespectrum. Hun verhalen zijn documents humains die vorming bieden aan hulpverstrekkers die cultuursensitief willen werken rond beperking bij etnische minderheden.
Een gedurfd nieuw antwoord op de vraag waarom alleen mensen dingen kunnen uitvinden: omdat we patronen kunnen herkennen. De genen hiervoor overlappen bovendien met de genen voor autisme. Meteen ook een uitdaging om anders te denken over mensen die anders denken.
Theorie en praktische toepassing van alle facetten van de methodiek Steunend Relationeel Handelen. Handboek voor een breed scala van (aankomende) professionals in zorg en welzijn.
Een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle wil krijgen en een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden.
Dit boek vertelt welke stressoren er zich tijdens een bevalling kunnen voordoen en wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling. Een boek voor alle professionals in de geboortezorg.
Praktische methodes, interventies en hulpmiddelen om de principes van cognitieve gedragstherapie in de praktijk toe te passen. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg, studenten, trainers, supervisoren, docenten en artsen.
Wat kan een vrouw met kinderwens overkomen wanneer medicatie bij de ivf-behandeling voor heftige psychische nevenwerkingen gaat zorgen? Veerle Janssens beschrijft haar gevecht met het koude, onbewogen en bevreemdende gedrag van bepaalde artsen en verzorgers.
Een krachtige, stapsgewijze aanpak die je helpt te herstellen van moreel trauma. Een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die moreel trauma aan den lijve heeft ondervonden of op zoek is naar nieuwe manieren om anderen bij te staan in het herstellen daarvan.
Een omvattend beeld waarin alle aspecten van autisme in één verklarend model ondergebracht zijn met als basisprincipe het Socioschema. Een boek voor iedereen met autisme/atypische ontwikkeling, voor hun familie en omgeving en voor het onderwijs.
Dit boek helpt (toekomstige) professionals om met behulp van Evidence Based Practice de beste begeleiding of oplossing te bieden. Zowel de theorie als complexe casussen worden belicht.
Een praktisch studieboek voor (toekomstige) professionals die mensen met participatieproblemen ondersteunen en begeleiden, op basis van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Zowel theorie als toepassingen in specifieke praktijksituaties.
Dit boek biedt concrete handvatten voor samenwerking binnen het zorgnetwerk en tussen teams in de zorg voor mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Geschikt voor professionals in het sociaal domein en de specialistische ggz. 3de, volledig herziene druk.