sociaal-politiek Er zijn 159 producten

per pagina
Toont 101 - 125 van de 159 items
 • Mertens (red.)

  Een palet van acht verrassende ideeën die de samenleving creatief uitdagen.

  15,00 €
 • Want er is wel een alternatief
  Pinxten

  Rik Pinxten houdt een warm pleidooi voor verzet in de geest van zijn mentors wijlen Jaap Kruithof en Leo Apostel. Voor de noodzaak ethisch, esthetisch en politiek te denken en te kiezen. Voor het schone, het goede en het medemenselijke denken en doen.

  21,50 €
 • Waarom de hervorming van het secundair broodnodig is
  Nicaise, Kavadias, Spruyt, Van Houtte (red.)

  Onderwijsdeskundigen van de vier grote Vlaamse universiteiten luiden de alarmbel: een grondige hervorming van het secundair onderwijs is broodnodig. In dit maatschappijdebat leveren ze de vragen die er toe doen en een reeks mogelijke antwoorden.

  24,90 €
 • Vranken

  Een radiografie van Antwerpen, een stad die bewust in tweeën wordt gedeeld en waarin bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet. En een oproep om het roer om te gooien.

  19,90 €
 • Bakens voor een progressieve politiek
  Vooruitgroep, Corijn, Saey

  Met een duidelijke stelling over hoe aan politiek te doen, en uitgaande van een analyse van de nieuwe wereldorde, bepleiten de auteurs een progressieve politiek op meerdere schalen.

  24,90 €
 • Het verzet van een vakbondsman
  Franssen

  Een echo van een ander geluid. Een geluid van strijd en verzet. Een geluid dat moet inspireren. En het relaas hoe een kwajongen uit de cité van Genk vakbondsdélégué werd en nu zijn ervaringen wil delen.

 • Lleshi

  Een strafstaat gebouwd op de ruïnes van de welvaartsstaat: aan de hand van theoretische onderzoek en ervaring in de praktijk toont Lleshi aan waar dertig jaar neoliberalisme ons in sneltempo naar toe aan het voeren is.

  22,50 €
 • Maly, Blommaert, Ben Yakoub

  Meer mobiliteit, globalisering en internet hebben de wereld grondig veranderd. Daardoor moeten we onze democratie herdenken, verbeteren en verdiepen. Vergeet multiculti, hier is superdiversiteit.

 • Lief en leed van een interimmer
  Viaene

  Het relaas van een van de honderdduizenden in dit land die geen vast werk vinden en dan maar aankloppen bij een interimkantoor. Een verbijsterende schets van de onderkant van de arbeidsmarkt.

  17,95 €
 • Fonteyn

  Over de voortdurend veranderende krachtsverhoudingen tussen de drie geliefden Brussel, Wallonië en Vlaanderen. Een caleidoscoop van kleine en grote geschiedenissen.

  19,95 €
 • Over België, Europa en het etnoliberalisme
  Dirkx

  Een verrassend relaas over een Europa waarin België maar ook pakweg Spanje en Italië plaats mogen ruimen voor kleine, zwakke regio's die door het bedrijfsleven in een economische wedren tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.

 • De demonisering van de Britse arbeidersklasse
  Jones

  The New York Times plaatste Chavs in zijn lijstje van de beste tien non-fictieboeken van 2011.

  24,90 €
 • Nicaise, Hirtt, De Zutter

  Heruitgave van de klassieker uit 2007, vandaag actueler dan ooit. Over de extreme concurrentie op de scholenmarkt, de overdreven nadruk op instrumentele kennis, het buitengewoon onderwijs als sociale bezemwagen en de té vroege studieoriëntering.

  19,50 €
 • Jongeren aan het woord / Les jeunes prennent la parole
  Lleshi (red.)

  Dit boek brengt, in het Nederlands en in het Frans, de ervaringen en de verhalen van de Brusselse jongeren naar buiten. Veertien jongeren schreven een brief over wat hen op hun lever ligt, over hun realiteit, hun leefwereld, hun stad.

 • Of willen we de barbarij?
  Pinxten

  De planeet staat op zijn kop, maar de tijd waarin we leven biedt ook kansen. Verfrissende alternatieven bestaan of worden aan de basis uitgewerkt. Rik Pinxten wandelt door zijn stad en door de wereld en doet verslag.

  21,00 €
 • Over markt, democratie en verzet
  Decreus

  Democratie is verzet en verzet is democratie. Met die gewaagde stelling gaat filosoof Thomas Decreus aan de slag om het hedendaagse politieke bestel aan een scherpe kritiek te onderwerpen en een antwoord te bieden op het heersende pessimisme.

  15,00 €
 • Pyck

  Emeritus hoogleraar Karel Pyck wandelt door een paar decennia pedofilieschandalen, van het Nederlandse dorpje Oude Pekela tot Marc Dutroux. Voor het eerst leest u een omvattende visie van een kinderpsychiater.

 • The times they are a-changin
  Zemni (red.)

  Twee jaar na de revoltes in het Midden-Oosten en Noord-Afrika maken Sami Zemni en zijn team van specialisten een balans op van de hele regio. Voorbij de oppervlakkigheden en algemeenheden.

 • Analyse van een politieke ideologie
  Maly

  Een analyse van het partijprogramma en de ideologie van de N-VA, de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

  19,90 €
 • De nieuwe arbeidscultuur en de eindeloze concurrentie
  Blommaert, Mutsaers , Siebers

  Hoe de relatie van de mens tot arbeid de afgelopen decennia veranderde, met als hoogtepunt de flexicurity. Van werken om te leven tot leven om te werken. Een heldere en toegankelijke beschrijving.

 • Een reis door de wereld
  Vandecandelaere

  170 nationaliteiten in 1 stad. Brussel. Hoe kwam die superdiversiteit zo snel tot stand? Dit boek combineert getuigenissen met onderzoek, maar is ook een liefdesverklaring aan een veelkleurige metropool.

  29,50 €
 • Nieuwe marginaliteit in tijden van neoliberalisme
  Wacquant

  Dit boek werpt een nieuw licht op de explosieve mix van toenemende armoede, onvoorstelbare rijkdom en straatgeweld in de grote steden van de Eerste Wereld.

  26,50 €
 • Vanhoutte , Van Cauwenberge (foto's)

  Een inspirerende wandeling doorheen dertig jaar syndicaal engagement en internationaal activisme vanuit persoonlijke contacten van de auteur. Internationale solidariteit krijgt zo, ook dankzij de foto's, een concreet gezicht.

 • Een Iraanse van Gent naar CaÏro
  Bashar

  Een jonge journaliste met Iraanse roots reist door ex-Joegslavië, Turkije, Griekenland, Albanië, Syrië, Libanon, Jordanië, Egypte, een deel van de route die ze met haar moeder op de vlucht aflegde toen ze 13 was. De waarheden dansen voor haar ogen.

  21,50 €
 • Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo
  De Rynck (tekst), Buyckx (foto's)

  Een reis dwars door Servië, Kroatië en Bosnië, langs plaatsen die herinneren aan dood en vernieling. Een terugblik op wat er toen is gebeurd en een kijk op wat er sinds het einde van het conflict is veranderd.

  24,50 €
Toont 101 - 125 van de 159 items