politiek-economie Er zijn 88 producten

per pagina
Toont 26 - 50 van de 88 items
 • Joossens

  Joossens begon zijn kruisvaart tegen de sigaret in 1977. Aan de vooravond van zijn pensioen blikt hij terug en noemt hij man en paard.

  16,95 €
 • De Brabander

  In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.

  22,50 €
 • Grondstoffen, burgers en big business
  Custers

  Raf Custers reisde elf maanden van Brazilië, door Uruguay en Argentinië, naar Chili en Bolivië en belicht in zijn boek de burgerbewegingen daar, die willen dat hun natuur en toekomst voorrang krijgen op het grote geldgewin van regeringen en big business.

  23,50 €
 • Opgetekend door Trees Heirbaut, gefilmd door Jef Maes
  Williams

  De Antwerps-Britse stand-upcomedian steekt opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, en naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide.

  19,95 €
 • Parenti

  Een beest dat alles om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti het kapitalisme. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.

  20,00 €
 • De Swert

  Een boek over robotisering en digitalisering, over Google en de echte Tesla. Over minder werk en minder werken, en over oplossingen die eigenlijk te radicaal zijn om door iemand anders dan een Silicon Valley-entrepreneur gesuggereerd te worden.

  19,90 €
 • Politiek, taal en strijd
  Blommaert

  In dit boekje gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuren van de taal die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen en geeft tips om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.

  17,50 €
 • Kenis, Lievens

  Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.

  19,90 €
 • Jones

  Een tocht langs de achterkamertjes van de Britse elite. Wat zijn de onderlinge relaties tussen de rijken? Welke machtsinstrumenten gebruiken ze? Hoe plunderen ze de openbare diensten?

  24,90 €
 • Tersago

  Een postkaart zonder zon of zee, maar met schetsen van een land in crisis en onder besparingen, waar de middenklasse dreigt te verdwijnen en de allerrijksten buiten schot blijven. Maar ook met verhalen van verzet en strijd.

  10,00 €
 • Schuermans

  Samenlevingsopbouw Vlaanderen zwengelt het debat over de groeiende ongelijkheid en hoe ze een halt toe te roepen aan en legt prominente specialisten en politici op de rooster.

  24,90 €
 • Mertens (red.)

  Een palet van acht verrassende ideeën die de samenleving creatief uitdagen.

  15,00 €
 • Het einde van het kapitalisme?
  Houben

  In deze analyse van de crisis keert de auteur terug naar 1973 en toont hij aan dat de oplossingen van gisteren om uit de opeenvolgende recessies te komen de voorwaarden van de wereldwijde crisis van vandaag creëerden.

  34,90 €
 • De euro, de crisis en de grote hold-up
  Mertens

  Dit boek biedt de tegenstroom die democratie, vrijheid en economie opnieuw wil veroveren op de papen en zakenkabinetten van het kapitalistische Europa. Prijs Jaap Kruithof 2012 (Recht voor de Jaap prijs)

  15,00 €
 • Vrijheid als privilege
  Blommaert, Zahidi

  Dit toegankelijk en met veel voorbeelden gestoffeerd boekje maakt brandhout van de theorieën van Friedrich von Hayek, die pleit voor de absolute vrijheid van de ondernemer.

  17,50 €
 • Chomsky

  Vier van de meest essentiële werken van Noam Chomsky, drie daarvanverschenen nooit eerder in het Nederlands. Een monument voor Amerika's meest vooraanstaande dissident en een briljante maar eenvoudige inleiding op zijn politieke denken.

  24,95 €
 • Hostyn

  In dit boek stelt Koen Hostyn een vraag die je maar zelden hoort: voor wie rijdt de N-VA nu eigenlijk?

  19,90 €
 • Leggett

  In een persoonlijk relaas laat de auteur zien hoe achter de schermen van de wereld van goedkope fossiele energie de spanning zich opbouwt, maar biedt hij ook een nieuw perspectief op duurzame energie.

  19,95 €
 • Lief en leed van een interimmer
  Viaene

  Het relaas van een van de honderdduizenden in dit land die geen vast werk vinden en dan maar aankloppen bij een interimkantoor. Een verbijsterende schets van de onderkant van de arbeidsmarkt.

  17,95 €
 • Van Hees

  Marco Van Hees fileert het systeem dat België bovenaan alle rankings van fiscale paradijzen katapulteert. Over notionele interesten, belastingaftrek, meerwaarde op aandelen, definitief belaste inkomsten... en de noodzaak van een miljonairstaks.

  17,50 €
 • Over België, Europa en het etnoliberalisme
  Dirkx

  Een verrassend relaas over een Europa waarin België maar ook pakweg Spanje en Italië plaats mogen ruimen voor kleine, zwakke regio's die door het bedrijfsleven in een economische wedren tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.

 • De energiezwendel van Electrabel & co
  De Meester

  Een onthutsend verhaal over wurgprijzen, domme slimme meters, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom...

  19,90 €
 • Custers

  In dit prima staaltje onderzoeksjournalistiek duikt de auteur in de wereld van de mijnbusiness in Afrika. Het levert een ongemakkelijk verhaal op over een economie die geen ontwikkeling brengt maar parasiteert.

  21,50 €
 • De nieuwe arbeidscultuur en de eindeloze concurrentie
  Blommaert, Mutsaers , Siebers

  Hoe de relatie van de mens tot arbeid de afgelopen decennia veranderde, met als hoogtepunt de flexicurity. Van werken om te leven tot leven om te werken. Een heldere en toegankelijke beschrijving.

  15,00 €
 • Teksten voor de toekomst
  Pinxten, Commers, Desmedt (selectie en redactie)

  Professor Jaap Kruithof (1934-2009) was de moraalfilosoof en politieke doordenker die mensen een geweten schopte. In die boek zijn artikels en stukken uit zijn boeken gebundeld die aantonen hoe eigentijds en bruikbaar Kruithof wel is gebleven.

  9,90 €
Toont 26 - 50 van de 88 items