verwacht Er zijn 28 producten

per pagina
Toont 1 - 25 van de 28 items
 • Orde, wanorde, dekolonisering
  Bogaert

  In het spoor van een reeks dekoloniale denkers, van Fanon tot C.L.R. James, Michel-Rolph Trouillot, Sylvia Wynter en Priyamvada Gopal biedt dit boek ruim 500 jaar geschiedenis van koloniale symbiose tot vandaag.

  24,90 €
 • Morelli

  Twintig jaar na de eerste editie van dit veel geprezen standaardwerk een actualisering. De tien geboden van de oorlogspropaganda zoals u ze nog niet had bekeken.

  19,90 €
 • Richard Wagners ideeën over muziekdrama's
  Westbroek

  Een handzame inleiding op de belangrijkste onderwerpen die Wagner zijn gehele leven hebben beziggehouden, besproken tegen de achtergrond van de verschillende fases van zijn leven en de opera’s die hij schreef.

  22,50 €
 • Over het belang en de impact van kunst vanuit de kunst
  TINKEBELL.

  TINKEBELL. (zelf ook kunstenaar) praat met haar collega’s over hoe kunst op ons brein werkt. Wat inspiratie betekent. Hoe belangrijk het (zelf)therapeutisch aspect van kunst (maken) kan zijn. Hoe kunst mensen in de regel intelligenter maakt. Hoe, kortom, onze samenleving is gebaat bij veel meer kunst.

  15,00 €
 • Onlen

  Dak- en thuisloze jongeren die bij vzw Homie in de Hasseltse Bonneuxwijk bed, bad, brood en begeleiding vinden, delen hun ervaringen. Een verhaal vanuit de praktijk voor beleidsmakers, professionals én burgers.

  19,90 €
 • Het levensverhaal van Louis Hartlooper
  Terlingen

  De vier belangrijkste vrouwen in het bestaan van Louis Hartlooper, de verpersoonlijking van la belle époque, schilderen een intieme portret van de man die Utrecht een prominente plaats gaf in de Nederlandse filmgeschiedenis en precies 100 jaar geleden overleed.

  20,00 €
 • Louis, Rau

  Een gestage gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn. Diep melancholisch, fragmentarisch, teder.

  19,90 €
 • Een glamourkoppel, het Avondland en de collaboratie
  Thys

  Een zedenschets over het elitair- Europese Avondland-ideaal dat vele salonbezoekers in de cadans van de laars deed dansen, de dunne grens tussen idealisme en opportunisme en de charmes van een bloedmooie notarisdochter.

  24,90 €
 • Jäger

  Essayist Anton Jäger heeft de gave helder grote lijnen en centrale inzichten uit deze complexiteit te ontwaren. Is de tijd van de monsters aangebroken of die van een progressieve dageraad?

  19,90 €
 • Steendam, Van Brabant

  Hoe Cuba zijn bevolking mobiliseert in een langetermijnstrategie tegen de klimaatverandering. Een tocht langs waterwonderwouden, zonnedaken, stadstuintjes en een wetenschap dicht bij het volk.

  20,00 €
 • Van prefiguratie naar verandering
  De Smet

  Dit boek wil de geschiedenis van de prefiguratie – het praktisch verbeelden van een nieuwe samenleving in het hier en nu – vertellen en de bewegingen die het concept omarmen, een kritische spiegel voorhouden.

  19,90 €
 • Moeders met een migratieachtergrond over hun zorgenkind
  Sabi

  Vijf vrouwen met een migratieachtergrond, vijf moeders van een kind op het autismespectrum. Hun verhalen zijn documents humains die vorming bieden aan hulpverstrekkers die cultuursensitief willen werken rond beperking bij etnische minderheden.

  20,00 €
 • De spoorkathedraal die per ongeluk bleef staan
  Vandecasteele

  In dit boek neemt stadsgids Raf Vandecasteele u mee doorheen een woelige geschiedenis van station Antwerpen-Centraal en biedt hij u een andere kijk op het station dan gebruikelijk.

  22,50 €
 • Belgisch kampioenschap - Championnat belge
  Eljadid

  Met deze bloemlezing krijgt u een zicht op het kruim van ’s lands slammers.

  20,00 €
 • De Cauter

  Een boek met fragmenten, aforismen, aantekeningen, een filosofisch existentieel dag-en-nachtboek.

  29,90 €
 • Half september beschijnen er opnieuw 100 uitermate boeiende pagina's onderzoeksjournalistiek, interviews, graphic journalism, poëzie, unieke reportages en scherpe analyses.

  13,50 €
 • Köhlmeier

  Padua, 1231. De stervende monnik Antonius overschouwt zijn leven. Het geweld van zijn tijd en de vraag of hij daar met zijn woorden iets tegen bereikt heeft. Köhlmeier maakt de lezer tot tijdgenoot van Antonius en schildert hem als een tegenbeeld van hedendaagse religieuze haatpredikers.

  15,99 €
 • Kalmer

  In een wereld waarin alles gecontroleerd wordt, raakt een arts betrokken bij een complot waarvan hij de omvang niet bevat. Een roman die ingaat op de vraag wat het betekent om mens te zijn. Is een verzetsdaad het enige antwoord in een omgeving van onderdrukking?

  20,00 €
 • Farrell

  Een geniale roman waarin elke gebeurtenis verwijst naar de troebele verhouding van Ierland en Engeland.

  24,99 €
 • Prijzen, merken & impact per hectare
  van Woudenberg

  Dit boek onderzoekt, doorheen de keten van boer tot consument, de barrières die duurzame boeren in de vrije markt tegenkomen en de mogelijkheden om die te overwinnen.

  22,50 €
 • Natuurlijke verzorging om zelf te maken
  Hoflacher

  Een complete handleiding over hoe je de beste producten maakt voor je huid. Helemaal plasticvrij, puur natuur en eco.

  24,95 €
 • Basiscursus Arabisch op weg naar A1
  Boetje, Keizer Verbeek

  Aanvulling op Yalla Yalla! - deel 1 Tekstboek. Met uitleg over de verschillen tussen Modern Standaard Arabisch en Syrisch + luister- en leesteksten, audio, oefeningen, woordenlijsten in het Syrisch.

  24,95 €
 • Basiscursus Arabisch op weg naar A1
  Boetje, Keizer Verbeek

  Aanvulling op Yalla Yalla! - deel 1 Tekstboek. Met uitleg over de verschillen tussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans + luister- en leesteksten, audio, oefeningen, woordenlijsten in het Marokkaans.

  24,95 €
 • Basiscursus Arabisch op weg naar A1
  Boetje, Keizer Verbeek

  Aanvulling op Yalla Yalla! - deel 1 Tekstboek. Met uitleg over de verschillen tussen Modern Standaard Arabisch en Egyptisch + luister- en leesteksten, audio, oefeningen, woordenlijsten in het Egyptisch.

  24,95 €
 • Basiscursus Arabisch
  Boetje, Keizer Verbeek

  Een schrijfschrift met duidelijke instructies, oefeningen en kalligrafietips om het Arabisch alfabet te leren schrijven of je kennis op te frissen. Kan gebruikt worden samen met het Yalla Yalla! tekstboek, maar ook los ervan.

  29,95 €
Toont 1 - 25 van de 28 items