verwacht Er zijn 10 producten

Toont 1 - 10 van de 10 items
 • Richard Wagners ideeën over muziekdrama's
  Westbroek

  Een handzame inleiding op de belangrijkste onderwerpen die Wagner zijn gehele leven hebben beziggehouden, besproken tegen de achtergrond van de verschillende fases van zijn leven en de opera’s die hij schreef.

  22,50 €
 • Over het belang en de impact van kunst vanuit de kunst
  TINKEBELL.

  TINKEBELL. (zelf ook kunstenaar) praat met haar collega’s over hoe kunst op ons brein werkt. Wat inspiratie betekent. Hoe belangrijk het (zelf)therapeutisch aspect van kunst (maken) kan zijn. Hoe kunst mensen in de regel intelligenter maakt. Hoe, kortom, onze samenleving is gebaat bij veel meer kunst.

  15,00 €
 • Onlen

  Dak- en thuisloze jongeren die bij vzw Homie in de Hasseltse Bonneuxwijk bed, bad, brood en begeleiding vinden, delen hun ervaringen. Een verhaal vanuit de praktijk voor beleidsmakers, professionals én burgers.

  19,90 €
 • Het levensverhaal van Louis Hartlooper
  Terlingen

  De vier belangrijkste vrouwen in het bestaan van Louis Hartlooper, de verpersoonlijking van la belle époque, schilderen een intieme portret van de man die Utrecht een prominente plaats gaf in de Nederlandse filmgeschiedenis en precies 100 jaar geleden overleed.

  20,00 €
 • Een glamourkoppel, het Avondland en de collaboratie
  Thys

  Een zedenschets over het elitair- Europese Avondland-ideaal dat vele salonbezoekers in de cadans van de laars deed dansen, de dunne grens tussen idealisme en opportunisme en de charmes van een bloedmooie notarisdochter.

  24,90 €
 • Jäger

  Essayist Anton Jäger heeft de gave helder grote lijnen en centrale inzichten uit deze complexiteit te ontwaren. Is de tijd van de monsters aangebroken of die van een progressieve dageraad?

  19,90 €
 • Van prefiguratie naar verandering
  De Smet

  Dit boek wil de geschiedenis van de prefiguratie – het praktisch verbeelden van een nieuwe samenleving in het hier en nu – vertellen en de bewegingen die het concept omarmen, een kritische spiegel voorhouden.

  19,90 €
 • Köhlmeier

  Padua, 1231. De stervende monnik Antonius overschouwt zijn leven. Het geweld van zijn tijd en de vraag of hij daar met zijn woorden iets tegen bereikt heeft. Köhlmeier maakt de lezer tot tijdgenoot van Antonius en schildert hem als een tegenbeeld van hedendaagse religieuze haatpredikers.

  15,99 €
 • Kalmer

  In een wereld waarin alles gecontroleerd wordt, raakt een arts betrokken bij een complot waarvan hij de omvang niet bevat. Een roman die ingaat op de vraag wat het betekent om mens te zijn. Is een verzetsdaad het enige antwoord in een omgeving van onderdrukking?

  20,00 €
 • Despret

  De rijke en dissonante geschiedenis van menselijke interesse in territorialiteit en vogels samengebracht in een boe. Wie dit boek leest, zal voor altijd anders luisteren naar een zingende vogel.

  23,50 €
Toont 1 - 10 van de 10 items