Subcategorieën
Basis voor de inrichting van de curricula van de bacheloropleidingen pedagogiek, met ruimte voor de hogescholen om eigen inkleuring en invulling te geven.
Over het dagelijkse leven van jongeren: thuis, op school, met hun vrienden en als grootgebruikers van media en digitale cultuur. Geschreven vanuit het perspectief van jongeren.
Inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen, én achtergrond. Voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Ook voor Theraplay®-therapeuten.
Feiten en fabels rond extreem huilen bij baby's. En een stappenplan om een huilbaby en jezelf weer tot rust te brengen.
Het Praktijkboek presentie geeft studenten en professionals inzicht in de presentiebenadering over de volle breedte en biedt daarvoor taal, concepten en praktische handvatten.
De nieuwste wetenschappelijke inzichten in het tienerbrein. Een must voor iedereen – ouders, verzorgers, docenten – die wil begrijpen wat er omgaat in tieners en jongeren en waarom ze zich gedragen zoals ze doen.
Een foto- en verhalenboek waarin elf jongeren van 21 terugblikken op hun jeugd. Getuigenissen van een groeispurt, innerlijke ontwikkeling en volharding.
Breed en up-to-date overzicht van behandelingen en interventies voor gehechtheidsproblemen die nu in de jeugdgezondheidszorg, de jeugdhulpverlening en de jeugd GGZ worden ingezet.
Werkboek bij het behandelprogramma voor gescheiden ouders die verstrikt zijn geraakt in destructieve, conflictueuze patronen. Ter ondersteuning voor ouders en hun sociale netwerk.
Dit boek geeft pubers in de onderbouw van het voortgezet onderwijs inzicht in hun beelddenkende puberbrein, met informatie, voorbeelden en praktische oplossingen.
Intensieve gezinsbegeleiding volgens de methodiek Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) en Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), met grote aandacht voor oudergericht werken.
Deze bundel laat zien waarmee de jeugd wordt geconfronteerd, met bijdragen op verschillende niveaus: reflectief, meer beleidsmatig en vanuit de dagelijkse praktijk. Een resultaat van het gelijknamige VBSP-congres.
Centraal in deze studie staan de bevindingen van 15 jaar onderzoek naar 81 jonge Utrechtse veelplegers. Met een groot aantal aanbeveling voor de aanpak van deze jongeren.
Een voorlees- en praatboek waarmee moeilijke onderwerpen op een eenvoudige, speelse en (therapeutisch) verantwoorde wijze bespreekbaar worden gemaakt. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar.
De eerste wetenschappelijk onderbouwende uitgave die professionals in het jongerenwerk en studenten sociaal werk inzicht biedt in het werken met (groepen) meiden.
Wat zijn onze mogelijkheden als mens om heftige emoties bij scheiden om te zetten in erkenning en recht doen aan iedereen? Een boek voor mediators, advocaten, (stiefplan)coaches, kindbehartigers, psychologen, pedagogen, therapeuten, rechters en andere professionals. En natuurlijk voor iedereen interesse in of ervaring met scheiding of het samengestelde...
Praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven volgens de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon. Voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders.
Vanuit een combinatie van praktijkervaring en literatuurstudie geeft de auteur aan hoe hulpverleners moeten omgaan met kinderen die overgaan tot onthullingen over mishandeling.
Een doosje met 140 kaarten waarop doelen staan die het eigenaarschap, het bewustzijn, de veerkracht en de (sociaal-emotionele) persoonsvorming van kinderen en jongeren ondersteunen.
Met de innovatieve inhoud van dit boek kunnen clinici ouders leren hoe ze met cognitieve gedragstherapeutische technieken hun kinderen (5 tot 12 jaar) kunnen helpen een angststoornis te overwinnen.
Dit boek beschrijft de transformatie in jeugdzorg vanuit het perspectief van de autonome jeugdprofessional en biedt theoretische inzichten, praktijkvoorbeelden en handelingsmogelijkheden.
Yael Meijer, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Fier (landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties) gaat in dit boek bevlogen in op de zorg voor het jonge kind in geweld en verwaarlozing.
Dit is een pijnlijk verhaal over wat in de volksmond ouderverstoting wordt genoemd.
De Stap-voor-stapmethode is een handige en efficiënte werkwijze om ouders te ondersteunen bij vaak voorkomende probleemsituaties in de dagelijkse praktijk van het omgaan met kinderen.
Cirkel van veiligheid: wat kinderen werkelijk nodig hebben om zich een leven lang emotioneel veilig te voelen. Zelfhulpboek voor ouders en opvoeders.
Activiteiten
Momenteel geen aankomende activiteiten