schrijf je in op onze mailinglijsten

Boekenportaal Er zijn 96 producten

per pagina
Toont 51 - 75 van de 96 items
 • Annesdatter Skomsvold

  Een prachtige roman over eenzaamheid, hardnekkig doodsbesef en de bevrijdende kracht van de liefde. Een verhaal dat van humoristische ernst en bijzondere talige vindingrijkheid getuigt.

  20,50 €
 • Esselink

  Vlinder droomt ervan te kunnen vliegen. Maar Vlinder is anders: ze heeft geen vleugels. Een grappig prentenboek over doorzetten en zelfvertrouwen.

  14,95 €
 • De mooiste beklimmingen in Europa

  40 cols in Europa op beeld vastgelegd vanuit het perspectief van de wielrenner. Een iconisch fotoboek met odes aan het klimmen en persoonlijke herinneringen van grote vedetten uit de wielerwereld.

  34,95 €
 • Vroegchristelijke denkers over het scheppingsverhaal
  Ledegang

  Een breed palet aan christelijke denkers en verklaringen uit de eerste vijf eeuwen van onze jaartelling, waarbij zowel geprobeerd is het scheppingsverhaal letterlijk als allegorisch uit te leggen.

  34,90 €
 • Poesjkin

  Via het verhaal van een Russische losbol die een plattelandsfreule het hoofd op hol brengt tekent Poesjkin het leven van Russische aristocraten rond 1825. In zwierige verzen vol geestige verwijzingen naar tijdgenoten, buitenlandse literatuur, culturele realia. In een sprankelende nieuwe vertaling.

  22,00 €
 • PFOS, Oosterweel en de terugkeer van De Kat
  Goorden

  Het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor Oosterweel.

  24,90 €
 • korteverhalenroman
  Schuit

  Met een scherp oog voor de absurditeit van de werkelijkheid en de realiteit van het absurde beschrijft de schrijver zijn zoektocht naar het nieuwe leven waar hij naar verlangt. En vindt en passant een nieuw literair genre uit: de korteverhalenroman (de kvr).

  20,99 €
 • Poster met het gedicht 'Losgeld' dat Ruth Lasters samen met de leerlingen van de Spectrumschool schreef om de discriminatie van TSO- en BSO-richtingen aan te kaarten. Gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.

 • Reis mee op het schip van Galilei en in de trein van Einstein
  Fritschy

  Ontdek alles over tijd en ruimte. Over hoe de eerste klokken werkten en hoe Einstein alle ideeën over tijd en ruimte helemaal op hun kop zette. En hoe je kunt tijdreizen...

  19,99 €
 • Peters

  Gedichten en zkv’s over liefde en vriendschap, over verloren en gewonnen dromen, over loslaten, rouw en verlies.

  24,90 €
 • Staes

  De gedichten in deze bundel schurken met een hoog sturm-und-drang-gehalte tegen het been van het lekker stoute meisje Weltschmerz.

  19,90 €
 • op boomstammetjes, houtsubstraat, stro en koffiedik
  Wurth, Wildenauer

  Over 16 lekkere, eetbare paddenstoelen en hoe je ze het best kunt kweken op verschillende voedingsbodems en in diverse omgevingen.

  29,95 €
 • De aanpak van jonge veelplegers
  Weijers

  Een indringende inkijk in de leef- en denkwereld van jonge recidivisten, hun achtergronden en motieven en nieuwe inzichten in wat hen blijkt te motiveren om te stoppen met hun criminele levenswijze.

  23,90 €
 • Een nieuwe theorie van de menselijke vindingrijkheid
  Baron-Cohen

  Een gedurfd nieuw antwoord op de vraag waarom alleen mensen dingen kunnen uitvinden: omdat we patronen kunnen herkennen. De genen hiervoor overlappen bovendien met de genen voor autisme. Meteen ook een uitdaging om anders te denken over mensen die anders denken.

  24,99 €
 • Methodiek voor het forensisch sociaal werk
  Menger , Krechtig , Bosker

  Dit boek, voor alle professionals die in een ambulante setting werken met volwassenen die delicten hebben gepleegd of grensoverschrijdend gedrag vertonen, brengt kennis uit recente onderzoeksresultaten bijeen. 6de druk

  49,50 €
 • Werken aan herstel en kwaliteit van leven
  Wilken , den Hollander

  Theorie en praktische toepassing van alle facetten van de methodiek Steunend Relationeel Handelen. Handboek voor een breed scala van (aankomende) professionals in zorg en welzijn.

  54,95 €
 • Gedachten en notities
  Armando

  Alle columns die eerder in boekvorm verschenen in Uit Berlijn, Machthebbers en Krijgsgewoel, plus twee langere verslagen uit China. Over de vele vormen en nuances die goed en kwaad kunnen aannemen.

  33,00 €
 • Een praktische handreiking voor leidinggevenden in het onderwijs
  Both, de Bruijn, ter Harmsel, Rottier

  Stapstenen om actief en praktisch aan de slag te gaan als leidinggevende in het onderwijs rond belangrijke thema's.

  26,90 €
 • Het boek dat niet mocht worden uitgegeven
  Merton

  Merton beschrijft hoe het christendom vanaf de begintijd tot in de 20e eeuw over oorlog heeft gedacht, met als kern Augustinus' begrip 'rechtvaardige oorlog', en de morele dilemma's t.a.v. oorlogs- en vredesvraagstukken vanuit de christelijke moraal.

  19,90 €
 • Reset je trek
  Karsten

  Een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle wil krijgen en een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden.

  26,00 €
 • Broens

  Een verrassend gelaagde interpretatie van de Reynaertfiguur door neerlandicus René Broens die Van den vos Reynaerde als sinds 2003 bestudeert en ook vertaalde.

  23,00 €
 • Sprekende hoofden
  Houweling

  Een boek over klein leed, doodslag, verwarring, kunst en Jezus, met en zonder humor, met en zonder hoofdpijn. Het leven. De foto-hoofden krijg je er gratis bij.

  32,00 €
 • Portret van dementie
  Houweling

  Deze fotocollages laten zien en misschien voelen hoe het voelt om te lijden aan de ziekte dementie. Een portret van dementie en een hommage aan Loes. Loes is haar meisjesnaam.

  36,00 €
 • Zingend de dag door met muziek en spel
  Beverloo, Vlaming

  30 liedjes voor peuters en kleuters, met illustraties, muzieknotatie en spelbeschrijvingen en extra materiaal online. Ideaal voor de kinderopvang.

  25,00 €
 • Een jaar lang advies, houvast, argumenten, achtergronden en grappen van journalisten, schrijvers, cabaretiers, cartoonisten en fotografen over verrechtsing, migratie en de precieze verschillen tussen Oekraïense en Afghaanse vluchtelingen.

  16,99 €
Toont 51 - 75 van de 96 items