basisonderwijs Er zijn 116 producten

per pagina
Toont 51 - 75 van de 116 items
 • De rol van de leerkracht in het basisonderwijs
  Ale, van Schaik

  In dit boek staan de didactische vaardigheden centraal om goed reken-/wiskundeonderwijs te verzorgen in het basisonderwijs. Voor pabostudenten en leerkrachten in het basisonderwijs.

  45,95 €
 • Preiss, van de Beek (illustraties)

  Peter, een pelikaan met maar één vleugel, ontdekt op een dag zijn talent. Een nieuwe wereld gaat voor hem open. Een boek over zelfvertrouwen en uitstijgen boven elke beperking, klein of groot.

  14,95 €
 • Een dynamische visie op leren en onderwijzen
  Veenker , Steenbeek, van Dijk, van Geert

  Het boek gaat in op vijf principes van talentontwikkeling en de rol van de leerkracht in de talentdriehoek. De ondersteunende website bevat opdrachten en links naar verdiepende bronnen en filmpjes.

  27,00 €
 • Rhino en zijn vrienden
  Staring, van Nieuwenhuyzen

  Onderwerpen als vriendschap, heimwee, verliefdheid, opscheppen en plagen komen op een luchtige manier aan bod in prachtige voorleesverhalen voor jonge kinderen.

  12,50 €
 • Emotionele veiligheid op de basisschool met TA
  van der Heijden, van der Heijden, Kopmels

  Dit boek biedt leerkrachten vaardigheden, kennis en handvatten om steeds weer, juist in lastige situaties, vanuit vertrouwen met jezelf en je omgeving om te gaan, met de hulp van de Transactionele Analyse, TA.

  30,00 €
 • Didactische werkvormen voor het basisonderwijs
  Valk, Baalman, van der Laan, Olijhoek

  Een boek boordevol beproefde, laagdrempelige werkvormen voor de zaakvakken die helpen om de gebruikte taal toegankelijk te maken.

  24,95 €
 • Hendriks

  Laagdrempelige inspiratieboek dat de lezer uitnodigt om aan de hand van verhalen, citaten en korte informatie overeenkomsten tussen religies te ontdekken en na te denken over de eigen persoonlijke waarden.

  10,00 €
 • Voor kinderen van 9 tot 12 jaar, hun ouders en leerkrachten
  van Aken

  Een prettige en overzichtelijke handleiding voor kinderen van 9 tot 12, hun ouders en leerkrachten, met tips om bij een spreekbeurt je zenuwen de baas te blijven, aandacht voor inhoud en aanwijzingen over de presentatie zelf.

  17,00 €
 • Weerbaarheidsvergroting bij kinderen van 10 tot 13 jaar
  Blommers, Steenbergen

  Vergroot de weerbaarheid van kinderen en verklein de kans dat ze het slachtoffer worden van machtsmisbruik of zich schuldig maken aan grensoverschrijdend gedrag. Over onder andere groepsdruk, pesten, internetveiligheid en kindermishandeling.

  26,00 €
 • Overleven als Robinson met natuur- en techniekactiviteiten
  Wardenaar

  Hoe overleef je als je bent aangespoeld op een onbewoond eiland? Met behulp van de natuur- en techniekopdrachten, tips en weetjes gaan kinderen uit het basisonderwijs aan de slag.

  24,00 €
 • Filosoferen over wetenschap
  Wassenberg, Merckens Bekkers

  Een uitgebreide handleiding om te filosoferen met kinderen en jongeren plus 25 voorbeelden van lessen om een filosofisch gesprek te voeren over een thema rondom wetenschap aansluitend bij vakken op school.

  14,95 €
 • de Bas

  Met dit boek kunnen leraren in opleiding en leerkrachten basisonderwijs hun aardrijkskundekennis bijspijkeren. Het behandelt de 8 kernthema's die de basis vormen voor de landelijke toelatingstoets aardrijkskunde. Grondig geactualiseerde 2de druk.

  22,50 €
 • Werken aan brede opbrengsten
  Bakx

  Gebaseerd op recente, wetenschappelijke inzichten geeft dit boek leerkrachten bouwstenen om vanuit hun pedagogische sensitiviteit systematisch te kunnen werken aan de groei van hun leerlingen.

  27,00 €
 • Sport en opvoeden
  Pauw

  Dit boekje vertaalt aspecten van de Vreedzame aanpak naar de praktijk van sportverenigingen en geeft trainers, coaches en begeleiders van sportactiviteiten handvatten om kinderen nauwer te betrekken bij hun team en hun sportvereniging.

  13,00 €
 • Het voorkomen en aanpakken van ongewenst gedrag in de Vreedzame School
  Pauw

  Praktijkgericht boek over het aanpakken van probleemgedrag op school. De nadruk wordt erop gelegd dat gedrag niet los kan worden gezien van de omgeving.

  28,00 €
 • Inspireren in de klas
  Plaisier, Klein Schiphorst, Jurriëns (illustraties)

  Dit boek geeft leerkrachten de tools om te inspireren en te coachen. Door verhalen te vertellen, maar ook door de verhalen van de leerlingen zelf te gebruiken.

  14,95 €
 • Moost, Kunstreich

  Deze dierenfabel is een grappig pleidooi dat alles op dezelfde manier aanleren niet leidt tot perfectie.

  9,95 €
 • Trainershandleiding
  de Boo, Liber

  Een training op school voor kleine groepen kinderen van 8 tot 12 jaar met specifieke gedragsproblemen zoals agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid, op basis van cognitieve gedragstherapeutische methodieken.

  26,00 €
 • Actieboek (set van 6)
  de Boo, Liber

  Een training op school voor kleine groepen kinderen van 8 tot 12 jaar met specifieke gedragsproblemen zoals agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid, op basis van cognitieve gedragstherapeutische methodieken. Actieboek.

  65,00 €
 • Filosoferen met kinderen en jongeren
  Wassenberg, Merckens Bekkers

  Een uitgebreide handleiding voor filosoferen. In de klas, tijdens een schoolkamp, in het museum of thuis aan de keukentafel.  Met 38 voorbeeldlessen over de leukste, interessantste of belangrijkste thema's.

  14,95 €
 • Uitleg, tips en opdrachten voor leerkrachten en ouders
  Verdoes

  Hoe leerkrachten basisonderwijs in hun klas zowel beelddenkers als taaldenkers tot hun recht kunnen laten komen. Met talloze praktijkvoorbeelden, casussen en tips. Ook interessant voor ouders van beelddenkers.

  31,00 €
 • Creatief denken in het basisonderwijs
  de Bode, Nijman

  Een inspirerend en praktisch toepasbaar naslagwerk met meer dan 100 denkstrategieën en werkvormen voor het bevorderen van het creatief denkvermogen van leerkrachten basisonderwijs.

  27,00 €
 • Veerman, van de Beek (illustraties)

  Een schriftelijke cursus gedichten maken van Professor Poem en zijn Dichtmsjien. Want iedereen kan dichten met taal en beeld. Lees en ga zelf aan de slag!

  10,00 €
 • Engels op de basisschool
  Corda, Philipsen , de Graaff

  Een uniek naslagwerk over vroeg Engels in het basisonderwijs dat een brug slaat tussen wetenschappelijke kennis en good practices aan de ene kant en de behoeften van scholen aan de andere kant.

  36,00 €
 • Professionele ontwikkeling op de werkplek
  Geerts, van Balen, Postma

  Dit boek ondersteunt aankomende en startende leerkrachten basis- en secundair onderwijs bij zelfreflectie, ervaringsleren op de werkplek en het meten en vastleggen van de eigen groei.

  20,00 €
Toont 51 - 75 van de 116 items