onderwijs algemeen Er zijn 118 producten

per pagina
Toont 76 - 100 van de 118 items
 • Aan de hand van een reeks vragen worden onderwijs en leraarschap onderzocht. Met praktische oefeningen om te helpen bij het reflecteren op deze vragen.

  16,90 €
 • Handboek voor een kunstzinnige sociale vaardigheidstraining
  Giesen, de Mare

  Kinderen van 10 tot 14 jaar aan aan de slag met bewegingsoefeningen, verhalen en kunstzinnige opdrachten om hun sociale redzaamheid, sociale weerbaarheid en sociale competentie te versterken. Gebaseerd op de KICK-training, Kunst In Contact met Kinderen.

  34,00 €
 • De ontwikkeling centraal
  Roozenbeek , Roozenbeek , Derks , Vereijken, Derks

  In dit boek kijken we terug op de ontwikkeling van de brede school en verzamelen de ingrediënten voor het ontwerp van een duurzame nieuwe structuur voor de toekomst.

  29,50 €
 • Werken aan brede opbrengsten
  Bakx

  Gebaseerd op recente, wetenschappelijke inzichten geeft dit boek leerkrachten bouwstenen om vanuit hun pedagogische sensitiviteit systematisch te kunnen werken aan de groei van hun leerlingen.

  27,00 €
 • Aandacht voor verschil in het onderwijs
  Tjin A Djie, Zwaan

  Dit boek wil leraren toerusten om om te gaan met verschil – bij de ander en bij zichzelf – en diversiteit in zijn klas.

  20,00 €
 • Sport en opvoeden
  Pauw

  Dit boekje vertaalt aspecten van de Vreedzame aanpak naar de praktijk van sportverenigingen en geeft trainers, coaches en begeleiders van sportactiviteiten handvatten om kinderen nauwer te betrekken bij hun team en hun sportvereniging.

  13,00 €
 • Een psychologische analyse
  de Wolf, Doosje

  Op basis van een sociaal-wetenschappelijke analyse van het radicaliseringsproces en de toetsing van de inzichten aan de Nederlandse situatie, leert dit boek radicalisering te herkennen en biedt het handvatten en adviezen voor deradicalisering.

  26,00 €
 • Een gids voor leerkrachten
  Daeter

  Handvatten voor leerkrachten om hoogbegaafdheid tijdig te signaleren en goed met een ontwikkelingsvoorsprong om te gaan. Met aandacht voor onderpresteren en faalangst.

  16,00 €
 • Ideeën om beelddenkers bij je les te houden
  Verdoes

  Deze uitgave neemt je, aan de hand van talloze voorbeelden, mee in de wereld van het beelddenken en reikt manieren van lesgeven aan waardoor het werken met de beelddenkers in de klas een feestje wordt.

  24,00 €
 • Althuizen , de Boer, van Kordelaar

  Vanuit eigen ervaring beschrijven de auteurs een andere kijk op hoogbegaafdheid. Over belangrijke thema's zoals intelligentie, gedrag, prikkelverwerking, onderwijs, een andere kijk op onderzoek en tests en de stand van zaken van de wetenschap.

  21,00 €
 • School en ouders in het vo en mbo
  Lusse, Diender

  Hoe geef je vorm aan ouderbetrokkenheid in het secundair onderwijs en zorg je daarbij voor de balans tussen de regie van de leerling en de steun van de ouders?

  25,00 €
 • Lessen uit de wetenschap
  Jurrius, Torringa

  Dit boek laat zien hoe ouders, professionals en kinderen zelf, een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling naar een meer betrokken maatschappij.

  21,00 €
 • Onderzoek naar het functioneren van jongens met gedragsproblemen in het voortgezet speciaal onderwijs (Horizon-reeks)
  Simon, Koomen

  Een goede relatie leraar-leerling kan het verschil maken voor risico- of zorgleerlingen. In dit boek wordt op basis van praktijkgericht onderzoek nagegaan of dit ook geldt voor jongens met gedragsproblemen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (Cluster 4).

  16,00 €
 • Omgaan met probleemgedrag in opvoedingssituaties
  Sipman

  Ecologische pedagogiek, een vernieuwende aanpak van gedragsproblemen bij kinderen en jongeren, waarbij gedragsproblemen worden beschouwd in relatie tot de omgeving.

  24,00 €
 • Samen werken aan passend onderwijs voor kinderen voor wie dat niet vanzelf spreekt
  van der Horst, van Kessel

  Een concrete aanpak die bijdraagt aan de verwezenlijking van passend onderwijs ook in situaties waarin dat niet vanzelfsprekend is. De adviezen zijn gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteurs.

  31,00 €
 • Waarom de hervorming van het secundair broodnodig is
  Nicaise, Kavadias, Spruyt, Van Houtte (red.)

  Onderwijsdeskundigen van de vier grote Vlaamse universiteiten luiden de alarmbel: een grondige hervorming van het secundair onderwijs is broodnodig. In dit maatschappijdebat leveren ze de vragen die er toe doen en een reeks mogelijke antwoorden.

  24,90 €
 • Basisboek over ouders en school
  Oostdam , de Vries

  Dit boek biedt een overzicht van wat pedagogen, leraren en andere beroepsgroepen moeten weten om met ouders en hun kinderen te kunnen samenwerken.

  31,00 €
 • Opbrengst en ontwikkelingsgericht werken, hand in hand; het onderwijssysteem voor kinderen van nu en morgen!
  Westeneng-Ploegsma

  Vanuit wetenschappelijke inzichten en in de praktijk bewezen methodieken gaat dit boek voor passend onderwijs waarbij opbrengst- en ontwikkelingsgericht onderwijs hand in hand gaan.

  20,00 €
 • Krüger

  Onderzoeksmatig leiderschap in onderzoekende scholen kan leiden tot onderwijs dat beter is afgestemd op de eisen van de hedendaagse maatschappij. Dit boek bevat de resultaten van onderzoek op dit terrein.

  30,95 €
 • Henderson

  Met de achtergrondinformatie, heldere casussen, suggesties en aanbevelingen om te handelen voor ouders, leerkrachten en schoolleiding uit dit boek moet het mogelijk zijn dat meer mensen opstaan tegen pesten.

  19,00 €
 • Het STOP4-7-programma: een vroege interventie voor jonge kinderen met gedragsproblemen
  De Mey, Merlevede

  Vernieuwd handboek over het STOP4-7-programma om gedragsproblemen aan te pakken. Biedt een theoretische inleiding en drie handleidingen om te werken met de kinderen, de ouders en de leerkrachten.

  129,00 €
 • Creatief met diversiteit voor sociale professionals
  Loeffen, Tigchelaar

  Voor sociale professionals is het belangrijk inzicht te hebben in de vele facetten van hun eigen identiteit en die van anderen. Dit boek helpt hen daarbij.

  38,50 €
 • van der Stap

  Het onderwijsaanbod belicht vanuit de nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs namelijk referentieniveaus, kaders en arrangementen.

  26,00 €
 • Leerlingen ondersteunen in het beheersen van alledaagse executieve functies
  Moraine

  Paula Moraine laat zien dat het mogelijk is bij iedere leerling de executieve functies te versterken en verder te ontwikkelen. Geïllustreerd met talrijke duidelijke casussen en handvatten.

  26,00 €
 • Weeda

  Een actueel pleidooi voor een klassieke zaakpedagogiek die ingaat tegen de ook in het onderwijs regerende ideologie van de markteconomie, en voor vorming vanuit de vakkundigheid en liefde voor het vak van de leerkracht.

  21,00 €
Toont 76 - 100 van de 118 items