milieu & ecologie Er zijn 103 producten

per pagina
Toont 1 - 25 van de 103 items
 • Steendam, Van Brabant

  Hoe Cuba zijn bevolking mobiliseert in een langetermijnstrategie tegen de klimaatverandering. Een tocht langs waterwonderwouden, zonnedaken, stadstuintjes en een wetenschap dicht bij het volk.

  20,00 €
 • Morizot

  Baptiste Morizot keert zich tegen de tweedeling mens-natuur en gaat uit van een vervlechting: de biosfeer is een weefsel van het levende waar wij deel van zijn.

  24,50 €
 • Prijzen, merken & impact per hectare
  van Woudenberg

  Dit boek onderzoekt, doorheen de keten van boer tot consument, de barrières die duurzame boeren in de vrije markt tegenkomen en de mogelijkheden om die te overwinnen.

  22,50 €
 • Natuurlijke verzorging om zelf te maken
  Hoflacher

  Een complete handleiding over hoe je de beste producten maakt voor je huid. Helemaal plasticvrij, puur natuur en eco.

  24,95 €
 • PFOS, Oosterweel en de terugkeer van De Kat
  Goorden

  Het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor Oosterweel.

  24,90 €
 • op boomstammetjes, houtsubstraat, stro en koffiedik
  Wurth, Wildenauer

  Over 16 lekkere, eetbare paddenstoelen en hoe je ze het best kunt kweken op verschillende voedingsbodems en in diverse omgevingen.

  29,95 €
 • De klimaatcrisis en onze verbeelding
  Ghosh

  In dit bejubeld essay onderzoekt Amitav Ghosh het onvermogen van kunst en literatuur maar ook van geschiedschrijving en politiek om de schaal en het geweld van de klimaatverandering te vatten.

  24,90 €
 • Ontdek de voordelen en begin zelf via deze praktische handleiding
  Anrijs

  Leer alles over de voordelen van mulchen, hoe, wanneer en waarmee je de bodem in je tuin bedekt met een dikke laag organisch materiaal.

  24,95 €
 • Het complexe samenspel van de burgerbeweging bij duurzame ontwikkeling
  Nijboer, van Slobbe

  De auteurs onderzochten verschillende groene maatschappelijke issues en vroegen burgers naar hun visie daarop. Het resultaat is een bijzondere inkijk in het denken van actieve, lokaal betrokken burgers, in de burgerbeweging.

  18,50 €
 • Permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op aarde
  de Waard

  Deze klassieker in de Nederlandse permacultuur literatuur biedt het theoretische kader van permacultuur. Een boek dat je laat je systeemdenken met de natuur als referentiekader. Herziene derde druk met een nieuw voorwoord van de auteur "25 jaar later".

  19,95 €
 • Hun betekenis voor plant, dier en mens
  Selosse

  Een schat aan informatie, toegankelijk en onderhoudend geschreven, voor iedereen die nieuwsgierig is naar levende wezens op elke schaal, naar bodemleven en ecosystemen.  Ook voor lezers die beroepsmatig een interesse in microbieel leven hebben, natuurbeheerders, onderzoekers, leraren, artsen en apothekers, boeren, dierenliefhebbers, fermenteerders en koks...

  22,50 €
 • Leven op de ruïnes van het kapitalisme
  Lowenhaupt Tsing

  Een fascinerend verhaal over biologie, ecologie, genetica en antropologie vertrekkend van de matsutake, de meest kostbare paddenstoel ter wereld. Een met prijzen overladen boek.

  29,50 €
 • An ABC of Art, Botany and Cultivation
  Cluitmans

  Through the metaphor of gardening, this book offers insights on the convergence of nature and culture, ecology, climate, and care for the environment, with themes such as Arcadia, Control, Ecofascism, Guerilla Gardening, Queer Ecology. Not your everyday gardening book!

  29,90 €
 • Ecofeminisme als inspiratiebron
  Holemans, Franssen, Osman

  Kan zorg, gebaseerd op emancipatie, verbondenheid en generositeit, een nieuw vertrekpunt voor onze samenleving zijn? Kan het politiek en economie schragen?

  15,00 €
 • Berichten van ecologische pioniers en van het regeneratief vermogen van de aarde
  Schwartz

  Verslag van landherstelprojecten wereldwijd. Over ecologische principes, permacultuur, het belang van inheemse kennis, consensustrajecten tussen botsende belangen, en bevlogen, volhardende pioniers die denken in oplossingen en kansen.

  22,50 €
 • Lowenfels

  De samenwerking tussen planten en schimmels duidelijk en boeiend uitgelegd. Met praktische handvatten om zelf te werken aan een vitale bodem en daarmee aan vitale planten.

  29,95 €
 • Samen handelen voor een sterk MKB
  van Arkel

  Hoe de Koop-Lokaal-Booster kan bijdragen aan veerkrachtige en duurzame lokale economieën door het versterken van het lokale MKB, een lokale betaalfaciliteit.

  19,50 €
 • Hoe degrowth de wereld zal redden
  Hickel

  Centraal in dit boek staat de vaststelling dat het kapitalisme niet in staat is de klimaatverandering en ecologische ineenstorting op te lossen. Het schetst een duidelijke weg naar een postkapitalistische economie.

  24,90 €
 • Activiteitengids voor in de stad
  Walmsley, Westall

  Activiteitengids boordevol originele, goed uitgewerkte creatieve ideeën om in je stad of nieuwbouwwijk met de natuur te spelen. Voor elk seizoen. Voor kinderen tussen 4-14 jaar, met nadruk op 6-10 jaar.

  22,50 €
 • En andere dooddoeners over het klimaat
  Hens

  In dit even speelse als ernstige boek klopt Tine Hens, vertrekkend van tien dooddoeners over het klimaat, aan bij allerhande klimaatwetenschappers. Een zelfhulpboek bij klimaatverwarring.

  20,00 €
 • Naar een sociaal rechtvaardige en klimaatpositieve energietransitie
  Alexander (red.)

  Dit boek doet een poging om klimaatactivisten, tegenstanders van kernenergie en werknemers van de kerncentrales en hun vakbonden te verbinden, met als uitgangspunt een duurzame toekomst voor Doel.

  15,00 €
 • Theorie met praktische toepassingen
  Anrijs, Roegiers

  Een eenvoudig en praktisch boek voor elke geïnteresseerde tuinier die in de theorie over permacultuur zijn weg niet vindt en snakt naar een duidelijke, praktische vertaling naar de (moes)tuin.

  24,95 €
 • Berentschot, Bas, Heerkens

  Over de kunst van het brood bakken, de lange historie van granen en de rijkdom en eigenheid van oude granen. Met 55 broodrecepten. Voor thuisbakkers en professionelen. En voor iedereen die er meer over wil weten.

  29,95 €
 • Het virus als kantelpunt
  Meynen

  Dit boek legt uit dat de coronapandemie geen accident is, maar een logische consequentie van politieke keuzes gestoeld op egoïstische berekening.

  15,00 €
 • Holemans

  In turbulente tijden probeert dit boek een kader voor de toekomst te bieden. Om catastrofes te vermijden en vooral een nieuwe invulling te geven aan wat het goede leven voor iedereen kan betekenen.

  24,90 €
Toont 1 - 25 van de 103 items