Het negende magazine van Apache bevat honderd pagina's onderzoeksjournalistiek, diepgravende berichtgeving en duiding. Met een unieke strip van Denis Lapière, Daniel Couvreur en Christian Durieux.
Raoul Hedebouw bokste samen met een ploeg jonge talenten een toekomstplan in elkaar. Omdat het tijd is om te breken met de oude recepten. Een switch voor het klimaat en voor onze portemonnee.
De Oekraïense schrijver en journalist Stanislav Aseyev beschrijft in dit boek zijn ervaringen als gevangene van een modern strafgevangenenkamp onder beheer van de Russische FSB (de voormalige KGB).
Half september beschijnen er opnieuw 100 uitermate boeiende pagina's onderzoeksjournalistiek, interviews, graphic journalism, poëzie, unieke reportages en scherpe analyses.
Een jaar lang advies, houvast, argumenten, achtergronden en grappen van journalisten, schrijvers, cabaretiers, cartoonisten en fotografen over verrechtsing, migratie en de precieze verschillen tussen Oekraïense en Afghaanse vluchtelingen.
Met deze essaybundel viert hemelbestormer Jan Nolf zijn zeventigste verjaardag. Een caleidoscoop die het ge(multi-)mediatiseerde fenomeen Justitie belicht. Met bijdragen van onder anderen Paul Verhaeghe, Raf Jespers, Gust Verwerft, Ivo Aertsen, Benjamin Dalle en Vincent Van Quickenborne.
Wat gebeurt er als de liefde van je leven sterft? In die boek giet Stien Verbelen haar rouw in woord en beeld. Een monument voor de liefde die blijft. Met als bijschrift: je mag nooit opgeven.
Dit boek beschrijft het kronkelend parcours van Luc Walleyn, oud-voorzitter van Advocaten Zonder Grenzen.
Over de zeventien (!) kranten- en weekbladen waar Karel Anthierens journalist, redactiechef, hoofdredacteur of algemeen directeur was. Een parelsnoer van korte herinneringen.
Aan de hand van kleine verhalen vanuit woonkamer, wijk en stad vertelt John Vandaele de geschiedenis van de grote politieke, economische en ideologische verschuivingen hier en in de rest van de wereld.
Een rijke verzameling casestudies rond solidariteit en kunst, van de jaren 1970 tot nu, met veel aandacht voor lokale en inheemse initiatieven. Thema’s als migratie, neokolonialisme, interreligieuze conflicten, klassenverschillen, heteronormativiteit en milieu worden centraal geplaatst.
100 uitermate boeiende pagina's onderzoeksjournalistiek, interviews, graphic journalism, poëzie, unieke reportages en scherpe analyses.
Dit pleidooi voor radicale democratie roept ons op om, ondanks de ontgoochelingen en gebreken, het parlementaire politieke werk niet op te geven. De linkerzijde moet het parlement democratisch veroveren.
De auteurs onderzochten verschillende groene maatschappelijke issues en vroegen burgers naar hun visie daarop. Het resultaat is een bijzondere inkijk in het denken van actieve, lokaal betrokken burgers, in de burgerbeweging.
Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren.
Een prikkelend essay dat de geschiedenissen van verdovende middelen, geestesziekten en angst voor en controle van de massa met elkaar verweeft.
In deze wervelende autobiografie vertelt activiste Angela Davis niet alleen haar eigen fascinerende verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren.
Sinds de totale overrompeling door de sociale media ligt wat ooit de vierde macht was aan het infuus. Het mediacircus is in handen van enkelen die hun profijt laten primeren. Dit boek is een J'accuse en eindigt met een dringende oproep: er is actie nodig om onafhankelijke, kritische en diverse journalistiek te beschermen.
Dit boek daagt ons uit om ons een wereld voor te stellen voorbij het kapitalisme en de mythe van de economische groei. Het is zowel een manifest voor systemische verandering als een uitnodiging om opnieuw een dieper gesprek aan te gaan over de aard van de menselijke conditie.
Een boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Je kunt dit boek op je eentje lezen, samen met een vriendin of vriend of samen met een volwassene.
Na vijftien jaar strijd vertelt het feministische en antiracistische collectief BOEH! zélf zijn verhaal. Een verhaal van activisme en strijd, maar ook van onderling zusterschap, vernieuwende ideeën, intersectioneel feministe en werken aan een betere samenleving.
De klacht waarmee Woonzaak, een onuitgegeven coalitie tussen tientallen middenveldorganisaties die werken rond wonen en huren, naar Straatsburg trok.
Een uitweg uit de huidige wooncrisis via structurele verandering in het woonbeleid met name de wooncoöperatie. Met concrete voorbeelden uit verleden én heden van hoe wonen collectief kan worden georganiseerd en internationale voorbeelden van wooncoöperaties.
Mohamed Amin Chaib, jongere broer van Syriëstrijder Hicham Chaib, gaat in dit eerlijk en openhartig boek op zoek naar antwoorden. Vanuit zijn expertise en ervaring in de moskee, het onderwijs en jeugdwerk benoemt hij de problemen én reikt hij handvaten aan.
Een noodzakelijk fotoboek met portretten in zwart/wit van vluchtelingen die al maanden en soms jaren in overvolle asielcentra op het startschot van hun procedure wachten. Daarnaast symboliseren ook conceptuele beelden het lange wachten. De foto’s zijn gelardeerd met gedichten van Rodaan Al Galidi en met fragmenten uit zijn romans Hoe ik talent voor het...