Addendum bij de herwerkte uitgave van Het nieuwe huurboek View larger

Addendum bij de herwerkte uitgave van Het nieuwe huurboek

9789064454721

Sold out

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 86p.

More info

In 2002 verscheen de eerste editie van Het nieuwe huurboek. Het huurrecht blijft echter een recht in beweging en het komt eropaan alle regels en wetgevingen in één publicatie te vangen. Daarom verscheen de tweede, herwerkte uitgave van Het nieuwe huurboek, waarin alle veranderingen en aanpassingen tot juli 2005 geïntegreerd werden.
De huurwetgeving werd in de loop van 2007 opnieuw op een paar punten gevoelig gewijzigd. De wijzigingen zijn terug te vinden in verschillende wetten, programmawetten en koninklijke besluiten. Zo verplicht de wet van 25 april 2007 onder meer de intredende plaatsbeschrijving en de affichering van de huurprijs, en zijn er belangrijke wijzigingen gekomen i.v.m. de waarborg, de kwaliteit van huurwoningen en de herstelplichten van de verhuurder. Op Vlaams niveau werd een nieuw systeem van huursubsidie ingevoerd.

De belangrijkste wijzigingen sinds juli 2005 zijn in dit Addendum bij Het Nieuwe Huurboek opgenomen. De teksten zijn zo opgesteld dat ze aansluiten op de teksten van Het nieuwe huurboek. Ook in dit addendum opgenomen zijn nieuwe modelbrieven, het bewijsformulier voor de waarborg, de nieuwe technische verslagen van het onderzoek naar de kwaliteit van de woning, de nieuwe en vernieuwde wetsartikels en de verplichte bijlage bij het huurcontract.
In combinatie met Het nieuwe huurboek beschikt de lezer van dit addendum opnieuw over een up-to-date totaalpakket over de juridische aspecten van het huren (en verhuren).

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Vlaamse huurdersbonden