Schematherapie in de klinische praktijk View larger

Schematherapie in de klinische praktijk

Een complete gids voor individuele, groeps- en geïntegreerde behandeling met schemamodi

9789057124365

Verkrijgbaar

Het eerste handboek dat een evidence-based methode biedt voor de integratie van individuele schematherapie en groepsschematherapie.

More details

57,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Year 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

More info

Met voorwoorden van Jeffrey Young en Arnoud Arntz

Schematherapie in de klinische praktijk is het eerste handboek dat een evidence-based methode biedt voor de integratie van individuele schematherapie en groepsschematherapie. Met dit boek kunnen behandelaars complete behandelprogramma’s samenstellen voor verschillende patiëntenpopulaties, met verschillende behandelduur en zorgbehoefte. Door de transdiagnostische benadering van schematherapie zijn de interventies gericht op het modusprofiel van de patiënt, in plaats van op specifieke symptomen.

De interventies zijn ingedeeld in vier hoofdcategorieën: educatie over schematherapie, modusbewustwording, modusregulatie en ervaringsgericht moduswerk. Voor elke categorie worden sessies beschreven voor de belangrijkste schemamodi, en per modus ingedeeld en omschreven. De auteurs geven specifieke voorbeelden van therapeutische scripts die kunnen worden aangepast aan de modus en behoefte van de individuele patiënt.

‘Een zeer aantrekkelijke handleiding … Ik kan schematherapeuten van harte aanbevelen een scholing in groepsschematherapie volgens het model van Joan Farrell en Ida Shaw te volgen, en deze handleiding als richtinggevend te hanteren. De effecten van de behandeling en de bevrediging onder behandelaren zullen groot zijn.’ – Uit het voorwoord van Arnoud Arntz

‘Verplichte kost voor professionals die geïnteresseerd zijn in BPS en andere persoonlijkheidsstoornissen, schematherapie, groepstherapie en nieuwe benaderingen voor cognitieve gedragstherapie.’ – Uit het voorwoord van Jeffrey Young

Auteurs

Joan M. Farrell


Neele Reiss


Ida A. Shaw