Hoe de rijken de wereld regeren View larger

Hoe de rijken de wereld regeren

9789491297199

Verkrijgbaar

Een klein groepje mensen, goed voor minder dan 1% van de wereldbevolking, dat ervan droomt om van de hele planeet een derdewereldgebied te maken... dat is het vertrekpunt van het nieuwe boek van Michael Parenti.

More details

18,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2002
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

More info

Een klein groepje mensen, goed voor minder dan 1% van de wereldbevolking, dat ervan droomt om van de hele planeet een derdewereldgebied te maken: het had het script van de nieuwe sciencefictionfilm van George Lucas kunnen zijn maar het is helaas het vertrekpunt van het nieuwe boek van Michael Parenti. Helaas: omdat Parenti niet aan fictie doet. Waarom zou je, als de realiteit spectaculairder is? Als je effectief te maken krijgt met een elite die een nieuwe wereldorde wil scheppen waarin het kapitaal alles overheerst, waar geen openbare sector meer bestaat en waar over vakbonden niet meer gesproken wordt? 'Ze willen korte metten maken met een welvarende, geletterde, efficiënt georganiseerde arbeidersklasse, maar ook met een hoogopgeleide middenklasse die eigen plannen en ambities koestert', waarschuwt de auteur. Zeg niet dat u het niet wist.

Lees ook: Gezondheidszorg volgens de vrijemarktprincipes - Een persoonlijk verhaal van Michael Parenti op De Wereld Morgen

Auteurs