Jaap Kruithof View larger

Jaap Kruithof

Teksten voor de toekomst

9789491297205

Verkrijgbaar

Professor Jaap Kruithof (1934-2009) was de moraalfilosoof en politieke doordenker die mensen een geweten schopte. In die boek zijn artikels en stukken uit zijn boeken gebundeld die aantonen hoe eigentijds en bruikbaar Kruithof wel is gebleven.

More details

9,90 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2002
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 512p.

More info

Professor Jaap Kruithof (1929-2009) was de moraalfilosoof en politieke doordenker die mensen een geweten schopte. Hij kon een groot publiek begeesteren met zijn doorgedreven analyses over hoe alles, tot en met mens en natuur zelf, ondergeschikt geraakt is aan marktdenken en winstbejag.

Dit boek is een bundel van artikels en stukken uit zijn boeken. Ze tonen hoe eigentijds en bruikbaar Kruithof wel is gebleven, bijvoorbeeld met zijn ideeën over het neoliberalisme. Een nieuwe generatie kan er de inspiratie in vinden voor een brede en hoopvolle kijk die vandaag zozeer ontbreekt in het snelle mediadenken. De doordachte gedrevenheid en de grote culturele interesse van Jaap Kruithof dompelen de lezer onder in een proces van confrontatie en herkenning. Dat leidt tot een gewetensvolle zoektocht naar meer rechtvaardigheid en politiekmorele eerlijkheid in een wereld die dikwijls alleen maar materialistisch is en koud.

Over Jaap Kruithof

Gerelateerde titels

Auteurs


Ronald Commers


Luc Desmedt (selectie en redactie)