Ontwikkeling & solidariteit View larger

Ontwikkeling & solidariteit

9789064456602

Sold out

Dit boek over ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking is bijzonder omdat het de kritiek au sérieux neemt maar tegelijk pleit voor méér solidariteit tussen Noord en Zuid.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2000
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

More info

Met een voorwoord van François Houtart

Van het Glazen Huis van Studio Brussel tot het fonds van Bill Gates en zijn halve trouwboek: vijftig jaar na de onafhankelijkheid van de Afrikaanse landen is de kritiek op de ontwikkelingshulp zeer groot. Ze werkt averechts en in plaats van aan onrechtvaardige structuren te tornen, houdt ze het dikwijls bij liefdadigheid die het geweten sust. Even groot is het contrast tussen de bescheiden millenniumdoelstellingen en de gigantische kapitalen die uit arme landen gesleept worden. Dit boek over ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking is bijzonder omdat het de kritiek au sérieux neemt maar tegelijk pleit voor méér solidariteit tussen Noord en Zuid. Hiervoor zal de sector zich wel moeten hervormen. Er zal ook politieke ruimte moeten komen om structurele veranderingen mogelijk te maken.

Met een Oproep tot debat over ontwikkelingssamenwerking van Dirk Barrez, Eddy Boutmans, Bert De Belder, Stefaan Declercq, Rudy De Meyer, Pol De Vos, Wouter De Vriendt, Paul Ghijsels, Eric Goeman, Gie Goris, Lou Keune, André Kiekens, Kristoffel Lieten, Gorik Ooms, Theo Ruyter, Marleen Temmerman, John Vandaele, Marc Vandepitte, Bogdan Vanden Berghe, Annuschka Vandewalle, Dirk Van der Maelen, Liesbet Walckiers en Robert Went.

Zie ook de blog over dit boek

beeldmateriaal Debat Francine Mestrum en Karel De Gucht op Kanaal Z

Auteurs

Francine Mestrum