Gepeuter View larger

Gepeuter

Een handboek over creatieve activiteiten met peuters

Verkrijgbaar

Concreet uitgewerkte creatieve activiteiten waarin kinderen van 1,5 tot 4 jaar ongeremd met verschillende materialen en technieken kunnen kennismaken. Vooraf info over enkele kunstenaars, een pedagogisch pleidooi en praktische tips voor de organisatie.

More details

20,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2010, 6de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 129p.

More info

Wat hebben Karel Appel, Picasso, Mirïó en peuters gemeen?

Orginele kunstenaars hebben de verdienste dat ze de vastgelegde normen overtreden die de spontane kunst afremmen. Daarin staan ze dicht bij het plezier dat peuters beleven aan het experimenteren met verschillende materialen.

Dit boek geeft een waaier aan van - heel concreet uitgewerkte - creatieve activiteiten voor peuters. Geen paashazen of Sinterklazen, maar vrije activiteiten waarin kinderen van anderhalf tot vier jaar ongeremd met verschillende materialen en technieken kunnen kennismaken. De inspiratie voor heel wat van deze activiteiten komt van moderne kunstenaars die ons de weg tonen naar orginaliteit en durf.

Het eerste deel van dit boek geeft een korte situering van enkele kunstenaars, een pedagogische gefundeerd pleidooi voor de creatieve activiteiten en een aantal zeer praktische tips voor de organisatie ervan. Het tweede deel bevat ruim veertig activiteiten-fiches. Die zijn niet alleen vaak kunstzinnig, maar vooral gewoon heel plezierig.

Deze uitgave is het 'kuntselhandboek' voor een ieder die professioneel met peuters werkt en ook zelf plezier beleeft aan dit werk én uiteraard geschikt voor de creatieve ouder.

Auteurs


Caroline Boudry