opSTAP Nieuwgrieks View larger

opSTAP Nieuwgrieks

Verkrijgbaar

ien lessen met oefeningen, beknopte basisgrammatica, woordenlijst en de antwoorden op de oefeningen. Wie zich met dit boek en cd voorbereidt op een reis naar Griekenland, kan zich goed redden in contacten in dagelijkse situaties.

More details

24,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2019, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

More info

opSTAP Nieuwgrieks is een praktische (vakantie)cursus. Met behulp van dit boek en de cd maken de cursisten op een ongecompliceerde manier kennis met het Nieuwgrieks. Dankzij de bondige, maar systematische uitleg van de grammatica biedt het boek snel inzicht in de structuur van de Griekse taal. Hierdoor kan de cursist algauw eenvoudige zinnen formuleren.

Het boek bevat tien lessen met dialogen, grammatica, vocabulaire en oefeningen. Daarnaast wordt in elke les beknopte informatie gegeven over het land en de cultuur, bijvoorbeeld over het vieren van naamdagen en het openbaar vervoer. Verder bevat het boek een Grieks-Nederlandse en een Nederlands-Griekse woordenlijst en een overzicht van de basisgrammatica. De antwoorden op de oefeningen zijn te vinden op internet. Hierdoor is deze cursus niet alleen geschikt voor gebruik door groepen onder begeleiding van een docent, maar ook voor zelfstudie.

Wie zich met dit boek en de cd voorbereidt op een reis naar Griekenland, zal zich daar goed kunnen redden in alledaagse situaties.

Dafni Alverti studeerde Nieuwgriekse taal en cultuur en Byzantinologie aan de UvA en is als docent Nieuwgrieks verbonden aan de Volksuniversiteit Amstelveen.

Gerelateerde titels

Auteurs