Actief met taalvaardigheid View larger

Actief met taalvaardigheid

Werken met literaire genres in de klas

Verkrijgbaar

Praktisch, taaloverstijgend werkvormenboek waarmee de docent moderne vreemde talen en NT2 meteen aan de slag kan.

More details

30,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

More info

Literatuur is een onuitputtelijke bron voor gevarieerde taallessen. Veel docenten gebruiken literatuur voornamelijk om leesvaardigheid te trainen. Ook voor het verbeteren van andere vaardigheden is literatuur echter van onschatbare waarde. Actief met taalvaardigheid is een praktisch werkvormenboek waar de (aankomend) docent MVT en NT2 gelijk mee aan de slag kan. In één oogopslag is duidelijk wat er geoefend wordt en wat daarvoor nodig is.

Actief met taalvaardigheid biedt uitkomst om op een speelse en actieve manier de leerlingen de vaardigheden luisteren, schrijven, lezen en spreken te laten oefenen. Aan de hand van genres als drama, poëzie, stripverhalen, detectives, sprookjes, autobiografie en media worden 60 werkvormen gegeven die taaloverstijgend zijn, waarbij de nadruk ligt op de productieve vaardigheden. Per werkvorm staat aangegeven vanaf welk ERK niveau deze is toe te passen. Dit varieert vanaf niveau A1 t/m C1.

De uitgave past in de serie van Actief met Taal.

Een taaloverstijgend boek, geschikt voor (aankomende) docenten Nederlands en moderne vreemde talen waarin aan de hand van literaire genres aan taalvaardigheid wordt gewerkt.

Auteurs

Françoise Lucas