Milieubeleid View larger

Milieubeleid

Analyse en perspectief

9789046900666

Verkrijgbaar

Dit boek behandelt de ontstaansgeschiedenis en evolutie van het milieubeleid tot op heden. Het verschaft ook inzicht in de implicaties van deze maatregels op het dagdagelijkse leven.

More details

51,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2007, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 448p.

More info

Milieuvraagstukken en milieubeleid zijn belangrijke kwesties. Na een periode van beperkte maatschappelijke en politieke belangstelling is, met het klimaatprobleem als belangrijkste katalysator, het milieu weer helemaal 'in'.

Milieubeleid Analyse en perspectief bespreekt de theorie en praktijk van het Nederlandse en internationale milieubeleid. Deel 1 bevat sociaalwetenschappelijke analyses van het ontstaan en de ontwikkeling van het milieubeleid, van de inhoudelijke accenten en van de juridische neerslag ervan. Deel 2 heeft een beleidswetenschappelijke benadering en laat zien hoe verschillende perspectieven andere kenmerken van het milieubeleid benadrukken. In deel 3 analyseren de auteurs de recente ontwikkelingen in de bestuurlijke context van het milieubeleid, dat steeds meer actoren, sectoren en beleidsniveaus kent en onderdeel is geworden van een 'wereldpolitiek avant la lettre'. Ten slotte wordt in deel 4 de relatie tussen maatschappij en milieu bestudeerd vanuit een politieke, economische, ruimtelijke en communicatieve invalshoek.

Dit boek is geschreven voor studenten in het academisch en het hbo-onderwijs die zich bezighouden met milieuvraagstukken in studies als bestuurskunde, rechten, milieukunde, ruimtelijke wetenschappen en economie. Ook is het interessant voor professionals die zich op de hoogte willen stellen van recente ontwikkelingen in het milieubeleid en in de milieubeleidswetenschappen.

Milieubeleid Analyse en perspectief staat onder redactie van prof. dr. Peter Driessen, Universiteit Utrecht, en prof. dr. Pieter Leroy, Radboud Universiteit Nijmegen.

Auteurs

Peter Driessen


Pieter Leroy