Oorlog en vrede View larger

Oorlog en vrede

Graphic Classic nr. 1

9789064457098

Verkrijgbaar

Een vereenvoudigde en in beelden gegoten versie van het origineel.

More details

18,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2000
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 192p.

More info

'A classic is something that everybody wants to have read and nobody wants to read.' - Marc Twain

Op de vooravond van de Slag bij Austerlitz realiseert de jonge Andrej zich dat generaal Koetoezov de oorlog tegen Napoleon nutteloos vindt. De slag eindigt in een bloedbad voor de Russische soldaten. Hij raakt zwaar gewond en wordt gered door Napoleon himself.
Zo begint de historische roman van Tolstoj. 'Oorlog en vrede', schreef een historicus ooit, 'gaat over geschiedenis en geschiedschrijving zoals Don Quichote over ridderlijkheid en ridderromans gaat, en David Lynch's Twin Peaks over relaties en soaps. Het is niet alleen een literair werk of een vorm van geschiedschrijving, maar behandelt ook de vraag waarom historische gebeurtenissen verlopen zoals ze verlopen.'
Probleem: je door Tolstojs meesterwerk van 1500 pagina's worstelen, vergt tijd. Neen, dan leest de Graphic Classic iets sneller. Het is uiteraard een vereenvoudigde versie van het origineel. Maar Tolstojs mantra dat de geschiedenis niet wordt bepaald door veldheren of belangrijke politici, of zijn eeuwige bespiegelingen over de plaats van gewone individuen in de 'grote geschiedenis' zijn ook in deze Graphic Classic nooit ver weg.

Auteurs

Leo Nikolajevitsj Tolstoj