Sociale vaardigheden voor leidinggevenden View larger

Sociale vaardigheden voor leidinggevenden

9789046900154

Verkrijgbaar

19,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2006, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 190p.

More info

Voor hboers en academici zijn communicatieve en sociale vaardigheden van groot belang. Werkgevers blijken deze voor leidinggevenden vaak belangrijker te vinden dan studieresultaten, werkervaring en vakinhoudelijke kennis. Besluitvorming, conflicthantering, voorzitten, het geven van een presentatie, onderhandelen, omgaan met culturele verschillen en samenwerking: in Sociale vaardigheden voor leidinggevenden komen al deze vaardigheden uitgebreid aan de orde.
In ieder hoofdstuk wordt een van de zeven specifieke vaardigheden besproken, waarbij de auteur steeds theorieën uit de sociale psychologie combineert met aanwijzingen voor de praktijk. Hij wijst op veelgemaakte fouten, doet suggesties om deze fouten te voorkomen en geeft bij iedere vaardigheid een lijst van aandachtspunten. Verder zijn bij ieder hoofdstuk oefeningen opgenomen waarmee de lezer de stof in praktijk kan brengen. Het hoofdstuk 'omgaan met culturele diversiteit', een zeer actueel thema in de hedendaagse multiculturele onderneming, neemt een speciale plaats in. Tot slot beschrijft Van Oudenhoven een voorbeeldopzet voor een practicum sociale vaardigheden, waarbij alle organisatorische en didactische aspecten ter sprake komen.
Dit boek is bestemd voor iedereen die een leidinggevende functie ambieert of zijn vaardigheden op dit gebied wil verbeteren.

Jan Pieter van Oudenhoven is als hoogleraar cross-culturele psychologie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van zijn hand verschenen eveneens de boeken Groepsdynamica (Groningen, 1998) en Cross-culturele psychologie (Bussum, 2002).

Auteurs

Jan Pieter van Oudenhoven