Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs View larger

Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs

9789064457159

Verkrijgbaar

Dit boek wil iedereen inspireren die de uitdaging aangaat om les te geven aan (rand)normaal begaafde leerlingen met autisme.

More details

19,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2010 - 2015, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

More info

Volledig herziene versie van Voor alle duidelijkheid

Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs levert inspiratie aan iedereen die les geeft aan (rand)normaal begaafde leerlingen met autisme. Vertrekkend van de autistische manier van waarnemen en informatie verwerken, schetst dit boek de krijtlijnen voor een autismevriendelijke onderwijsstijl. Sleutelbegrippen worden geïllustreerd met concrete tips. Er is ook aandacht voor de keuze voor gewoon of speciaal onderwijs, het creëren van een autismecultuur op school en hoe je als leerkracht best omgaat met moeilijk gedrag bij de leerling.

Dit boek is een compleet herziene uitgave van Voor alle duidelijkheid uit 2002. Het boek beperkt zich niet langer tot leerlingen met autisme in het gewoon onderwijs, maar is nu bruikbaar voor iedereen, van beginner tot expert, die werkt met leerlingen met autisme en een (rand)normale begaafdheid, zowel in het gewoon als in het buitengewoon of speciaal onderwijs.

Auteurs


Annemie Mertens


Van dezelfde auteur:

Kobe Vanroy