De moord op Julius Caesar View larger

De moord op Julius Caesar

Historische mythes over democratie

9789064453625

Sold out

Intriges, moord en klassenstrijd in het hart van het Romeinse Rijk. Een boek dat de moord op Caesar en de kijk op de Romeinse democratie demythologiseert.

More details

9,90 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2004 - 2005, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

More info

Waarom vermoordden in het jaar 44 voor Christus een kliekje Romeinse senatoren hun collega-aristocraat en heerser Julius Caesar? Persoonlijke vendetta's? Politieke afrekening? Strijd tussen conservatieven en hervormers? Wat het antwoord ook zij, met de moord op Julius Caesar startte een lange burgeroorlog. De moord betekende het einde van de toenmalige democratie en luidde het begin in van een eeuwenlange absolutistische heerschappij in Europa. Het was dus niet zomaar een moord.
Een boek over grootgrondbezit en doodseskaders, over meesters en slaven, over stamvaders, patriarchaat en onderdrukte vrouwen, over kapitalisten die zichzelf verrijken, over huisjesmelkers en oproerkraaiers. Het gaat over corrupte politici, verkiezingen uit geldbejag en politieke moorden op leiders die de kant van het volk kozen. Dit boek is het relaas van de inspanningen van het volk om zich te verdedigen tegen de misbruiken van rijken en tirannen. Een nieuw perspectief op een tijd die helemaal niet zo vervlogen is als het wel lijkt.

+ Intriges, moord en klassenstrijd in het hart van het Romeinse Rijk.
+ Genomineerd voor de Pulitzer Prize in oktober 2003.
+ Verkozen tot "Book of the Year 2004 (non-fiction)" door de Online Review of Books (VS)

Auteurs