Rijstpap, tulpen & jihad View larger

Rijstpap, tulpen & jihad

9789064453274

Verkrijgbaar

16,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2004, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

More info

De geschiedenis van de Nederlanden en van België herschreven. Vanaf de Kruistochten tot de Tweede Wereldoorlog lagen Arabieren en Turken ons nauwer aan het hart dan pakweg Polen of Letten. Het was niet altijd grote vriendschap, maar toch. Keizer Karel veroverde dan wel Tunis met onze hulp, maar we leerden ook de Ottomanen op een andere manier schilderen.
Vanuit Brugge, Brussel, Antwerpen en Amsterdam gingen we op bezoek bij Moren, Saracenen en Ottomanen. En natuurlijk was ook het omgekeerde het geval: de Bei van Tunis kwam in het Terkamerenbos jagen. Turkse tulpen zorgden voor de eerste beurscrash in Amsterdam. Marokkanen verdedigden in de Tweede Wereldoorlog zowel Brussel als Breda.
Een boek in de stijl die de lezer van Lucas Catherine kent: met dagboekfragmenten, etsen en schilderijen, materiaal uit staatsarchieven enzovoort.

. Een inburgeringscursus voor AUTochtonen!
. Catherine geeft overal in Vlaanderen en Nederland conferenties.

Karel Vingerhoets en theatergezelschap Woestijn maken van het boek Rijstpap, Tulpen & Jihad van Lucas Catherine een theaterstuk dat volgend seizoen opgevoerd wordt door Noureddine Farihi en Karel Vingerhoets. Het stuk wordt geconfronteerd met Koningen, Taalstrijd & Bier, een stuk van Geert van Istendael ter gelegenheid van 175 jaar België. De repetities zullen plaatsvinden in Boechout Vooruit, waar de nieuwe voorstellingen ook lange speelreeksen zullen krijgen. (De Morgen, 17 mei 2004)

Auteurs