De Hispania route View larger

De Hispania route

fietsen van Malaga naar Pau

9789064553257

Verkrijgbaar

6,05 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Pirola
Year 2000
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 120p.

More info

De 1300 kilometer lange 'Hispania'-route dwars door Spanje, begint in het diepe zuiden in Málaga en eindigt net over de Pyreneeën in de Franse stad Pau. Met recht mag deze route de naam 'Hispania' dragen, want in twaalf grotere en kleinere etappes reist u dwars over het Iberisch Schiereiland.
U begint in de havenstad Málaga vanwaar u Andalusië binnentrekt. Het is het land van zigeuners, Arabieren en olijven. Direct voorbij het stadje Andújar aan de Guadalquivir trekt u de Sierra Morena over, een niet zo hoog maar wel uitgestrekt en verlaten berggebied. Aan de overkant ligt Castillia-La Mancha, het hart van Spanje. Hier passeert u het land van Calatrava, de vlakte van Don Quijote met de vermaarde molens, de oude stad Cuenca en tenslotte de ruige natuur van het Parque Natural del Alto Tajo. Daarna komt u in het voormalige koninkrijk Aragón. Hier ligt de door de Moren gestichte stad Calatayud, de Ebro-vlakte en het pelgrimsoord Sangüesa.
Als laatste, en 'letterlijk' het hoogtepunt, bedwingt u de Pyreneeën via het dal van Roncal, Beluaga en het ski-oord Pierre Saint-Martin, om uiteindelijk in Pau uw reis te beëindigen.

Buen viaje!

Auteurs

Kees Wisse