Limes Fietsroute, deel 2 View larger

Limes Fietsroute, deel 2

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk

9789064558719

Verkrijgbaar

Het tweede deel van de tocht langs de noordgrens van het Romeinse Rijk tot het nog weinig ontdekte Hongarije. Ook geschikt voor kinderen.

More details

22,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Pirola
Year 2020
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 188p.
Extra geheel in kleur

More info

Deel 2: Regensburg (Passau) - Gyula (Roemeense grens)

In het begin van onze jaartelling bestuurden de Romeinen een formidabel wereldrijk, waarvan de Limes - de noordgrens- zich uitstrekte vanaf de Noordzee bij Katwijk, langs Rijn en Donau tot aan de Zwarte Zee. Resten van de Limes en de bijbehorende verdedigingswerken zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig. Dit tweede deel volgt de sporen langs de Donau tot op de legendarische Hongaarse Puszta.

Het thema leent zich bij uitstek voor een fietstrektocht. De Limes Fietsroute biedt de (vakantie)fietser een gids om op aantrekkelijke en informatieve wijze een groot deel van Europa te doorkruisen. Voor de één vormt deze 1100 kilometer lange route naar het zuid-oosten een vervolg op deel 1 via de populaire Donauroute naar het nog weinig ontdekte Hongarije, voor de ander een leidraad langs een snoer van Romeinse overblijfselen.

Waar mogelijk is gekozen voor kleinere wegen en vrije fietspaden. De hoogteverschillen zijn gering met slechts een enkele helling. Het deels heuvelachtige alternatief via het Balatonmeer biedt de mogelijkheid een rondje te maken.
De route is geschikt om met kinderen te fietsen.

Auteurs