Van huis uit Marokkaans View larger

Van huis uit Marokkaans

Over verweven loyaliteiten van hoogopgeleide migrantendochters

9789054601654

Verkrijgbaar

Aan de hand van portretten en thematisch geordende verhalen schetst dit boek een beeld van de sociale stijging van hoogopgeleide migrantendochters, hun banden met Marokko en Nederland, en hun ervaringen als moslim en vrouw.

More details

24,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Bulaaq
Year 2009
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 348p.

More info

Hoe vonden deze 'pioniers' zonder rolmodellen hun weg in de Nederlandse samenleving en wat hebben zij gedaan met het culturele en religieuze erfgoed van hun ouders? Waar en bij wie voelen zij zich thuis en welke persoonlijke ontwikkeling hebben ze de afgelopen tien jaar doorgemaakt? Wat was de impact van 11 september en de moord op Theo van Gogh op hun leven en hoe ervaren zij het Nederlandse debat over integratie en de islam?

De verhalen van deze migrantendochters gaan over verweven loyaliteiten. Aan de hand van portretten en thematisch geordende verhalen schetst Van huis uit Marokkaans een beeld van de sociale stijging van de vrouwen, hun banden met Marokko en Nederland, en hun ervaringen als moslim en vrouw. De spanning tussen de wens om uit te vliegen en de aantrekkelijke, maar soms ook benauwende kanten van nestgeur loopt als een rode draad door het boek.

Auteurs

Marjo Buitelaar