De extra's View larger

De extra's

9789491297540

Verkrijgbaar

Over twijfel en onmacht als motor van het artistieke proces. Een reflectie op het oeuvre van fotografen die werken op het snijpunt van fictie en realiteit.

More details

10,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

More info

Een fotograaf verzeilt op een filmset in Bollywood. Hij wil er in het kader van een doctoraatsonderzoek in de kunsten decors fotograferen. Als figurant (een zogenaamde 'extra') infiltreert hij op de set van Tezz, een romantische terroristenfilm. Maar niets verloopt zoals de fotograaf het zich voorgesteld had. Samen met een dertigtal andere extra's belandt hij in een allerminst fotogeniek decor. Tijdens de lange opnamedag komen gesprekken op gang over fotografie en samenleving, met het overbevolkte en straatarme Mumbai en zijn Bollywoodsurrealisme op de achtergrond.

De extra's gaat over twijfel en onmacht als motor van het artistieke proces. Het is ook een reflectie op het oeuvre van fotografen die werken op het snijpunt van fictie en realiteit in een geglobaliseerde wereld waarin het innemen van een heldere positie (of fotografisch standpunt) steeds moeilijker wordt.

Auteurs

Bert Danckaert