Grammatica van het Mandarijn View larger

Grammatica van het Mandarijn

9789054601821

Verkrijgbaar

Een overzichtelijk handboek en naslagwerk voor de Chinese standaardtaal aan het begin van de 21ste eeuw.

More details

75,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Bulaaq
Year 2012, 3de herziene druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 428p.
Extra geïllustreerd

More info

Het Mandarijn is een van grootste talen ter wereld. Ongeveer een miljard mensen in China, op Taiwan en in Singapore spreken het Mandarijn als moedertaal, en ook onder Chinezen buiten China is het aantal sprekers de laatste decennia sterk toegenomen.

Deze overzichtelijke taalbeschrijving gaat uit van de hedendaagse spreektaal. Aan de hand van levendige voorbeeldzinnen worden klankleer, zinsbouw, woordsoorten, grammaticale functiewoorden en morfologie helder en gedetailleerd besproken. Een apart hoofdstuk met veel illustraties biedt een grondige en originele inleiding op het Chinese schrift.

In de tekst zijn hoofdlijnen en details steeds duidelijk gescheiden gepresenteerd. De beschrijving is daarom niet alleen geschikt voor studenten en taalkundigen, maar ook voor geïnteresseerde leken en China-reizigers. Een uitvoerig register op trefwoorden vergroot het gebruiksgemak. De combinatie van levend materiaal en grondige beschrijving maakt dit werk tot een waardevol handboek voor de Chinese standaardtaal aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

"Een royaal naslagwerk, dat zich niet alleen richt op Nederlanders die het Mandarijn onder de knie proberen te krijgen zowel beginners als gevorderden maar ook op mensen die meer in het algemeen in talen geïnteresseerd zijn. Ook voor Nederlanders die geen woord Chinees spreken is het een zeer leesbaar boek, waarin uit de doeken wordt gedaan hoe het Mandarijn in elkaar steekt." NRC Handelsblad

"Een uniek werk over een van de meest gesproken talen ter wereld, dat in een grote leemte voorziet en voorlopig niet vervangen zal worden." - NBD

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jeroen Wiedenhof