Reduced price! Vrijheid en Tolerantie View larger

Vrijheid en Tolerantie

Een sculptuur van Willem van Oranje in Parijs

9789068687064

Verkrijgbaar

De teksten geschreven ter gelegenheid van de inauguratie van het beeld van Willem van Oranje van de hand van Jet Schepp. Over de oorsprong van de sleutelbegrippen vrijheid en tolerantie in het denken van de prins.

More details

11,25 € tax incl.

-50%

Data sheet

Uitgeverij Thoth
Year 2016
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 144p.
Extra 17 x 24 cm - met 50 illustraties in kleur - Nederlandse, Franse, Engelse tekst

More info

Willem van Oranje (1533-1584) realiseerde zich in Parijs hoeveel vrijheid en verdraagzaamheid voor de Nederlanden en voor hemzelf betekenden. Die waarden heeft hij omarmd en uitgedragen, wat grote gevolgen heeft gehad voor de Nederlandse natie en voor hem persoonlijk. De Willem de Eersteherinneringsstichting, opgericht door Edgar Nordlohne, koos enkele jaren geleden de tuin van Hotel Turgot, huis van de Fondation Custodia, waar de verzameling van Frits Lugt wordt bewaard en beheerd, als een plaats om de herinnering aan Willem van Oranje levend te houden met een beeldhouwwerk.

De Nederlandse kunstenares Jet Schepp (geboren in 1940) kreeg de opdracht om deze sculptuur te verwezenlijken. De teksten geschreven ter gelegenheid van de inauguratie van dit beeld in september 2015, waarin stil wordt gestaan bij de oorsprong van de sleutelbegrippen vrijheid en tolerantie in het denken van de prins en de actualiteit ervan, zijn in deze drietalige uitgave gebundeld.

Uitgave in samenwerking met de Fondation Custodia, Parijs

Auteurs

Alister Duke


Willem Frijhoff


Van dezelfde auteur:

Ger Luijten


Coen Tamse


Jan Teeuwisse