De eigen wereld van het kind View larger

De eigen wereld van het kind

Oriëntatie op de leefwerelden van kinderen

Verkrijgbaar

Aan de hand van ervaringen, uitspraken en gedachten brengen de auteurs de leefwereld van kinderen in beeld. Interessant voor professionals in het basisonderwijs.

More details

25,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

More info

Hoe is het om kind te zijn in deze tijd? Met welke mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen hebben kinderen te maken? In het basisonderwijs is het belangrijk te begrijpen hoe kinderen hun eigen wereld ondergaan en ervaren. Als leraren zich kunnen inleven, kunnen zij gemakkelijker en beter inspelen op de ontwikkelingsbehoeften van kinderen.

In De eigen wereld van het kind brengen de auteurs de leefwereld aan de hand van de eigen ervaringen van kinderen in beeld. Met behulp van vele kinderuitspraken en -gedachten wordt geïllustreerd hoe kinderen tegen hun omgeving aankijken en wat zij van hun leeftijdgenoten en van volwassenen vinden. De leefwereld komt telkens vanuit een ander perspectief aan bod: allereerst vanuit historie, familie en school, vervolgens vanuit levensbeschouwing, media, de buurt en multiculturaliteit. De auteurs koppelen kennis uit de psychologie, de sociologie en de pedagogiek aan dat wat kinderen zelf te zeggen hebben.

Auteurs

Arjan Dieleman


Fedor de Beer