Gesprekscommunicatie View larger

Gesprekscommunicatie

Handboek voor leerkrachten in het primair onderwijs

Verkrijgbaar

Dit boek geeft leerkrachten (in opleiding) inzicht in de manier waarop zijzelf en anderen communiceren, en in de wijze waarop communicatie kan worden veranderd of beïnvloed. Het bespreekt achtergronden, theorie en visie.

More details

44,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 496p.

More info

Voor leerkrachten is een effectieve, professionele relatie met kinderen, ouders, collegas en leidinggevenden essentieel. In veel teams in het primair onderwijs groeit het besef dat zon relatie voor een belangrijk deel wordt opgebouwd via gesprekscommunicatie en dat 'beter communiceren' te leren is. Aanleiding genoeg voor scholen en opleidingen om hierin te investeren.

Gesprekscommunicatie geeft leerkrachten (in opleiding) inzicht in de manier waarop zijzelf en anderen communiceren, en in de wijze waarop communicatie kan worden veranderd of beïnvloed. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat je eerst moet weten hoe je zelf communiceert en wat je wilt uitdragen, voordat je goed met anderen kunt communiceren.

Het boek bespreekt achtergronden, theorie en visie. Daarnaast geeft het aan hoe studenten en leerkrachten communicatieve vaardigheden kunnen inzetten in allerlei concrete gesprekssituaties die ze in het onderwijs tegenkomen. De combinatie van theorie met praktische toepassing, herkenbare gesprekstypen en reflectieve oefeningen maken dit boek tot een handboek voor iedereen die gesprekscommunicatie in het primair onderwijs professioneel wil aanpakken.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Adri van den Brand