Kinderkoppie View larger

Kinderkoppie

Hoe de rijke leeromgeving bijdraagt aan de ontwikkeling van het kinderbrein

9789088501395

Verkrijgbaar

De huidige stand van zaken van de breinwetenschap is met deze publicatie gebundeld en toegankelijk gemaakt voor werkers in de kinderopvang en voor alle bewuste opvoeders van jonge kinderen!

More details

17,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2010, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 96p.

More info

Tegenwoordig weten we steeds meer over het brein: hoe het werkt en hoe het zich ontwikkelt. En die kennis helpt ons bij het beter begrijpen van kinderen. Of bij het beter opvoeden en onderwijzen van kinderen.
Maar we moeten oppassen voor mythevorming, bijvoorbeeld: 'Angst en stress beschadigen de babyhersenen.' Of: 'Het kinderbrein vormt zich in de eerste drie levensjaren.' Deze en andere generalisaties ontkennen de enorme individuele verschillen tussen kinderen. En ze suggereren dat we alles al precies weten. En dat klopt niet. We weten al wel het een en ander en dankzij moderne beeldvormende technieken, zoals fMRI-scans, neemt de kennis over het brein razendsnel toe. Maar het meeste weten we nog steeds niet.

Kinderkoppie is een verslag over de ontwikkeling van het kinderbrein. De huidige stand van zaken van de breinwetenschap is met deze publicatie gebundeld en toegankelijk gemaakt voor werkers in de kinderopvang en voor alle bewuste opvoeders van jonge kinderen!

Kennis over pedagogische en ontwikkelingspsychologische aspecten van het opgroeiende kind is belangrijk voor iedere ouder en professionele opvoeder. Betsy van de Grift brengt met deze uitgave de kennis over de ontwikkeling van het kinderbrein binnen het bereik van alle opvoeders.

'Kennis over de ontwikkeling van het kinderbrein doet twee dingen met ons: het leidt eerst tot enorme verwondering: wat zit dat allemaal perfect in elkaar! En dan maakt het je als opvoeder extra bewust van je verantwoordelijkheid. En dat hoop ik met deze publicatie op te roepen. Verwondering en verantwoordelijkheid.'

Auteurs