Therapeutenhandleiding ADD View larger

Therapeutenhandleiding ADD

ADD psycho-educatiegroep (8-12 jaar)

9789088503139

Verkrijgbaar

Gedetailleerd draaiboek voor het opzetten van een groepstraining psycho-educatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar met ADD.

More details

21,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2013, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.

More info

Therapeuten werkzaam in een instelling of eigen praktijk binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie kunnen met dit draaiboek een groepstraining opzetten voor kinderen met ADHD van het overwegend onoplettendheidstype aangeduid als ADD.
Bij de training hoort het Werkboek ADD-groep en het verhalende kinderboek ADDaisy voor meisjes en ADDavid voor jongens.. Deelnemers aan de groep horen deze boeken aan te schaffen en mee te nemen naar elke bijeenkomst.

In het draaiboek voor de groepstraining is iedere stap uitvoerig en volledig beschreven en bevat voorbeelden van ouderbrieven en uitleg, vragenlijsten, diploma, diverse kaartjes en ophangposters die te downloaden zijn voor gebruik in de groep.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van elke 1,5 uur voor maximaal 7 kinderen, van 8 tot 12 jaar en wordt gegeven door twee trainers.
Doel van de bijeenkomsten is de kennis over ADD van de kinderen te vergroten (psycho-educatie). Een ander belangrijk aspect is het kunnen delen van hun ervaringen met andere kinderen. Er wordt geoefend met positief denken en gewerkt met zowel een individueel als groepsbeloningssysteem.

Auteurs


Van dezelfde auteur:

Jacqueline Hilbers