Zes personages op zoek naar een schrijver plus Ieder op zijn manier plus Vanavond improviseren wij is drie maal theater in het theater.
Vier tragedies waarin telkens een (geo-)politiek en/of militair conflict de handeling bepaalt: Agamemnoon (Aischulos), Elektra en Philoktetes (Sofokles) en De Trojaanse vrouwen (Eurupides). Een messcherpe analyse van het geweld
De Spaanse schrijver Miguel de Cervantes doolt door Vlaanderen, op zoek naar zijn verdwenen broer Rodrigo. Literaire hypothesen, historische feiten en confronterende hedendaagse parallellen zijn de bouwstenen van een aangrijpend, nog nooit verteld verhaal
Een radicale poëtische herschrijving van Shakespeares Othello, het drama over passie en jaloezie.
Tien theaterteksten van vaste waarden en frisse ontdekkingen. Over hedendaagse en oeroude themas. Om mee in de zetel te kruipen of op de speelvloer te gaan staan. Voor jong en oud. In één boek.
Een krachtig en dreigend portret van onverzettelijkheid. En een zelfportret van de lijdende en groteske mens.
Met zijn mengeling van mystiek, politiek, prostitutie en homoseksualiteit is deze tekst van een van de belangrijkste hedendaagse Arabische theaterauteurs een explosief drama over radicale zelftransformatie.
Over een even absurd als merkwaardig land. Unieke, glasheldere satire.
Twee toneelteksten over eenzaamheid en begeerte gebundeld: Sirene en The bult and the beautiful.
Laatste meesterwerk, beter bekend als De kersentuin, waarmee Tsjechov de weg naar moderne ontwikkelingen in het toneel voorbereidt. Met commentaar van de vertaler.
Een parabelachtig stuk waarin Frisch vooral het universele karakter van discriminatie wil benadrukken en de maatschappelijke schuldvraag wil stellen. Een moderne en nog steeds actuele klassieker.
In 1994 stak Peter De Graef zijn neus aan het venster van het Vlaamse theater met twee monologen. Precies twintig jaar later geeft Bebuquin zijn eerste successtukken opnieuw uit.
Bewerking van De barbier van Sevilla, De bruiloft van Figaro en een brief van de Franse schrijver Beaumarchais.
Jan Decorte schudt de personages uit The merchant of Venice door elkaar, goochelt met de intriges en tovert een messcherpe versie van deze Shakespeareklassieker te voorschijn.
Vier theaterteksten van jonge auteurs. Een nieuwe lichting schrijvers-theatermakers met een open, kritische kijk op de wereld.
Met de Gomaar-trilogie schreef Wim De Wulf voor figurentheatergezelschap Ultima Thule een even geestig als louterend levensportret, tegen de achtergrond van een veranderend Vlaanderen.