Wat u moet weten over het Vlaams Belang Bekijk groter

Wat u moet weten over het Vlaams Belang

Het beste van Blokwatch

9789064454219

Sold out

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze pdf-bestand
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

Download gratis het volledige boek in pdf

‘Veel succes!’ schrijft Filip Dewinter aan de organisatoren van de herdenking van Staf De Clercq, de leider van de collaboratie met nazi-Duitsland. Een maand later staan die mensen enthousiast te applaudisseren bij de geboorte van het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang is een respectabele partij die zich heeft ontdaan van extremistische elementen. Dat beweert het toch zelf.

De gespecialiseerde nieuwssite www.blokwatch.be kijkt voorbij de maatpakken naar wat er in en om dat Vlaams Belang leeft. Dat resulteert in een verbijsterend beeld van de entourage van Vlaanderens grootste partij.

Marc Spruyt bewerkte de beste teksten van Blokwatch over het Vlaams Blok-proces, de naamsverandering, het racisme van de partij, het heimwee naar een fout verleden, het geweld, de ideeën over vrijheid, cultuur en media, het economische congres, het cordon sanitaire en de toekomst van Antwerpen.

VEDEZE, grafisch kunstenaar Jacques van der Zee, maakte een reeks originele fotomontages met een knipoog naar John Heartfield en Klaus Staeck. Enkele van deze fotomontages zijn terug te vinden op de cover en in het binnenwerk van het boek.

Downloaden

Auteurs

Marc Spruyt

Marc Spruyt (1969) is politicoloog. Hij publiceerde eerder Grove borstels (1995) en Wat het Vlaams Blok verzwijgt (2000) die beiden de boeken-Toptien haalden en schreef artikels voor De Morgen, Deng, Humo en Knack. Hij is oprichter van www.blokwatch.be.