Handleiding Moreel Beraad Bekijk groter

Handleiding Moreel Beraad

Praktische gids voor zorgprofessionals

Verkrijgbaar

Praktische, systematische handleiding met vele praktijkvoorbeelden voor (aankomende) zorgprofessionals die  systematisch willen leren nadenken over ethische kwesties op de werkvloer en/of een moreel beraad willen leren leiden.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Wil je systematisch leren nadenken over ethische kwesties op de werkvloer? Wil je moreel beraden leren leiden? Wil je je gespreksvaardigheden verder verdiepen? Wil je zelf gespreksleiders opleiden? De derde editie van de Handleiding moreel beraad is en blijft de onmisbare gids voor zowel beginners als experts!

Nieuw in deze editie zijn de hoofdstukken over het leiden van moreel beraden en het trainen van gespreksleiders via platforms als Zoom. Gebleven is de praktische, systematische insteek met vele praktijkvoorbeelden.

Verder biedt de Handleiding:

  • Alle ins en outs van moreel beraad uitgelegd op vier niveaus: van beginner tot expert.
  • Systematische stap-voor-stap bespreking van de zeven fasen van moreel beraad.
  • Verbreding en verdieping op ethisch-theoretisch en praktisch-communicatief vlak.
  • Uitgebreide bespreking van allerlei hobbels die je als gespreksleider in de praktijk kunt tegenkomen.
  • Handige tools als het kernberaad (de snelste manier om moreel beraad te leren leiden) en de kernvraag-generator (altijd een goede onderzoeksvraag!).
  • Tutorials: ondersteuning via www.vangorcumstudie.nl. Hier zijn ook aanvullende oefeningen, met antwoordsleutel, en hand-outs te vinden.

Dit boek is niet alleen onmisbaar voor wie een moreel beraad wil leren leiden of er aan wil deelnemen, maar ook voor zorgprofessionals die meer aandacht willen geven aan ethiek op de werkvloer en voor aankomende professionals die met ethische vraagstukken moeten leren omgaan.

Gerelateerde titels

Auteurs

Menno de Bree

Drs. Menno de Bree doceert filosofie en ethiek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), is hoofddocent bij de postacademische opleiding Ethiek in de zorgsector (Radboud UMC Nijmegen) en heeft een ruime ervaring in het leiden van moreel beraad in zorginstellingen en in het opleiden van zorgprofessionals tot gespreksleider.


Eite Veening

Dr. Eite Veening was tot zijn pensionering werkzaam als kerndocent communicatie aan het UMCG en heeft eveneens een ruime ervaring in het leiden van moreel beraad in zorginstellingen en in het opleiden van zorgprofessionals tot gespreksleider.