Ethische dilemma's in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Bekijk groter

Ethische dilemma's in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

9789023254126

Verkrijgbaar

22 casussen uit de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking met elk drie commentaren uit verschillende invalshoeken vormen samen een rijk palet met ethische overwegingen en argumenten.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

In dit unieke boek over ethiek in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking staan 22 casussen. Elke casus is voorzien van drie commentaren uit verschillende invalshoeken. Een ethicus, een arts en een gedragswetenschapper, jurist of bestuurder gaan in op de casus en beargumenteren hoe zij zouden handelen. Zo is een rijk palet met ethische overwegingen en argumenten ontstaan.

Dit boek is geschikt voor Artsen Verstandelijk Gehandicapten (AVG), huisartsen, verpleegkundigen, gedragsdeskundigen, begeleiders, teamleiders, moreel beraad groepen en ethische commissies en voor mensen die voor deze functies in opleiding zijn. Het geeft hen inzicht in actuele morele vragen die een veranderende samenleving oproept en beschrijft zowel enkele ethische modellen als een praktisch stappenplan waarmee zij deze vragen kunnen benaderen. De diversiteit van de argumentaties bij de casussen biedt veel aanknopingspunten voor wie in de beroepspraktijk afwegingen moet maken in ethische dilemma's.

Auteurs

Maartje Schermer


Frans Ewals


Marion Weisz